Ikan-Ikan

Monday, April 11, 2011

blog naek sawang ...

beberapa minggu yang busy dan terus busy tanpa henti-henti ..
berganda-ganda busy di situ ieye ..? dan pastinya terlampau sibuk
sampai tiada masa mahu untuk meng-hupdate ini blog

kuar rumah japp .. cari penyapu
nak bersih-bersih
kasi buang sawang ..

sambil menyarung apron ala-ala surirumah sepenuh masa

al kisah..
kisah yang tak pernah tamat selagi belum "menutup mata"
normal, hari-hari hanya kerja, kerja dan kerja ..
bangun pagi. nguap SUPERB punya besau ...
nganga luas sampai 'THE KING OF LION' pom muat masuk .. haha
solat subuh .. mesti kena solat ieye ..? sbb wajib tue.. ingat
pastu, dengan penuh yakin dan KONFIDENN!!
pasang niat baek punya kononnya nak study *sebab skang nga exam week tue
tapi sekali mata la pulak uat hal, sekali da tutup, dia nk tutup lagi
hadoii ... so waktu tidur pun disambung ..
baeknya KROHH!!
sekali matahari udoh tinggi melangit ...

kata-kata si ibu:

" elok sangat la tue, tidur sampai ke malam. tak payah bangun-bangun dah. tayah makan, mandi sume"

" haa.. buat la lagi. mak memang suka anak teruna mak ni tidur tak bangun."

itu bebelan si ibu ...
terkenang kijap ibu di kampung .. sobs

lepas jea tersedar tue .. trus pecut 100 meter masuk bilik air ..
mandi mandi ... haha
lepas jea mandi apa lagi semangat meninggi nak study nie yea ..
sume nota bawak kuar ..
kumpul setempat ..
belek satu-satu ..
lepas satu, satu lagi
*ingatnya tak .. haha ..
masuk jea petang, sambung tidur lagi

malam baru sambung study ..

haa.. ini yea teman-teman. life seorang mahasiswa gaya hafiz
bermutu, unggul penuh bergaya ..
yang pasti ianya tidaklah amat sihat .. dan kne ubah ieye itu ..? pliss ..


nak jadi mamat nie loeh .. tengok-tengok 
usya jauh jea ..



whut the fish:
kekadang study pom blom tentu masok. baik lagi tidur kann..? haha

2 comments:

mizzbutterfly said...

good luck adek...for ur exam...i tinggl lag 3 paper aje...then i blah..lagi 10 bulan baru i dtg blk ukm.. i'm gonna missh u :)

ikan said...

sob3.. sdeyh nyea .. bpisah da kter kann ..? ase cm kijap jea knal nyea .. gudluck for ur life too .. pray for me :) know you is best things ever ..