Ikan-Ikan

Friday, April 29, 2011

tak perlu panjang, sederhana pun cukop baik

pendek memadai ..

tatkala bermain dengan saiz ni,
bermacam2 berlegar dalam kepala
tak kurang jugak macam2 yang berkecamuk otak
macam kisar bawang+cili kering dlm blender

pfftt!!
ingat masak sambal ikan bilis kea ap? *miss my mom's cook


no! no!
please clear up your mind ..
hehe ..

al kisah,
pedoman bagi aku seorang blogger baru ..
banyak keliru + celaru ..
kadang2 BLURR .. xnampak apa2 ..
for me, blogging is not just share ur feeling, love or whats
its wide baby .. luas .. suka hati kita la kann ..?
maybe mahu cter about pets, fashion *im one of them,business, experience, masak2 dll ..

sol, sol, sol * go! JOZAN ..
dalam memulakan langkah dan usaha menjadi salah seorang blogger terkenal
semestinya bermula dgn  simple steps but with consistency
apa dia tue? haa ..

*ini rasa aku, kowang senyap ieye?


  • selaku blogger baru, memikirkan identiti blog itu penting, normal! as beginner just explore whut so everr yang blogger offer .. template, gadget.. use the as maximum as you can .blog gegerl penuh bunga2, blog abg2 sedikit eksklusif.. haa..mcm tue la ..ikut citarasa masing2 .. blog aku simple jea .. haha.
  • mahu kelihatan sedikit adbance dan kacak bergaya mengujakan, perlu loeh ckit2 rajin membuka blog tutorial. ini membimbing ieye? sangat membantu .. nak tambah clock, cursor mengerlip2, kartun gerak2 haa.. gtue .. try bukak usya baek punya tengok .. mungkin nak template cantek2 cket tue, boleyh cari. mintak tolong encik GOOGLE yang memungkinkan segala .. turut serta si FIREFOX hutan.. 
  • follower? shoutmix membantu. banyakkan blogwalking and rajin2 la ieye menaip FOLLOWED.. mencuba adalah lebih baik dari berdiam diri .. mungkin memakan masa .. tetapi kalau disertakan kesungguhan insyallah membantu .. sikit2, lama2 naik jadik BROGA .. haha 
  • entri? ini yang aku kata saiz-saiz tue,panjang sederhana atau pendek haha. melalui pengamatan aku. ada yang panjang meleret ..ada juga yang sederhana dan tak kurang juga beberapa ketul ayat .. saiz itu kurang penting nyea ieye ..? yang penting, pikirkan satu impak, faktor X yang mampu menarik minat rakan2 blogger lain membacanya *selain menaikkan trafik .. haha..
  • contest? banyak antara blogger rajin mengadakan contest, jangan malas, rajinkan diri untuk menge-JOIN-kan diri.. ini adalah pendedahan bagi anda .. atau kata lain PUBLISITI .. membantu dalam menaikkan jumlah follower anda

haa!! itu dia ieye ..
antara ramuan untuk dijadikan santapan hidangan semua
*ting tang ting tang .. ALEXANDER .. gtue ..
ini sepenuhnya antara2 cara yang aku prektikkan .. just sharing keyh ..

aku kagum blog2 nie .. macam:-


blog-blog ini serba sedikit memberi inspirasi untuk aku berblogging .. nice .. im one of the loyal follower 

till next BOO-bubbling 
BUBYE

Wednesday, April 27, 2011

LOMOGRAPH: versi AKU NAK!!!

skang ramai glerr kan DSLR.
ramai yang sudah ada..
tidak terkecuali masih ada yang mengumpul duit mahu beli
dan juga yang berkira-kira nak beli ke tak nak beli..
tapi itu orang, dan ternyata belum tentu sama dengan aku

sebab aku mula usya benda nie ..

source:


ladies and gentlemen
let me introduce you ..
its LOMO in the house 
LOMOGRAPH 

comeyh dan sedikit berlainan dari orang lain 

aku penah dok usya + surveyy pasal bnde nie 
kawan aku ckp lomograph nie memang pektikell 
tapi yang agak disadvantage ialah lomograph guna filem 
macam kamera lama2 dulu ..
ada tak yang digital ..?
senang sikit ..

source lagi:
siapa la aku tanpa puan GOOGLE.


versi pink.


versi kaler warna warni
Paul Smith


monster version aummm!!


semestinya agak costy bnde nie .. 
mybe RM1000++
siyesh stylo+kiut nie ..

this inspired me ..DIANA RIKASARI 


not sure with her LOMO 


whuts?: erghhh!!! want3 

till next BOO-bubbling 
bubye .




Tuesday, April 26, 2011

menipu?

MENIPU..?
"aishh .. mana ada loeh
 aku jujur apa ..
 ko nie pom berpada la cket kalu nak tudoh2 nie kan ..
 sumpah!! aku tak tipu .. "

* jangan main sumpah2, berdosa. tak kena gaya laen jdiknya .. haha

haha .. cliche sgt ..
trust me, everyone do that

mengaitkan cerita tipu dgn diri aku
memang aku pernah MENIPU ..
banyak sikit,
kecikk besau,
normal as human .. tapi semestinya menipu taleyh dijadikan tabiat ..

bila bersama-sama kawan, kuar melepak ..
aku MENIPU .. *but its depend.. kadang2 tue sgt enjoyy dgn mereka2
berpura-pura happy, enjoy, tersenyum lebar ..
muka hepi, hati dalam sedih ..
banyak masalh, memikirkan kerja, eseimen berlambak
sebab .. aku tak nak kawan aku terasa, terkilan
kalau aku tarik muka, sah2 tak seronok jadik nya
sgt boleh spoil mood hepi mse kluar ..

bila mak ayah kol tanya ..
da makan ke belum
aku jawab dah, dah makan dah tadi lepas kelas
tapi sekali lagi, aku MENIPU 
sebenarnya aku tak makan, atau makan ringan2
sebab aku tak nak mak ayah kat rumah susah hati sebab anak dia xmakan
bukan disebabkan takde duit
mungkin sebab kesempitan masa, kurang gap antara satu kelas ke kelas lain
so tade mse nak makan ..
kengkadang, mungkin jugak sebab kasihankan mak ayah .
masukkan duit selalu.. sedangkan duit tue untuk kegunaan lain.

bila lecturer minta submit eseimen
salu tak buat ..
kalu buat pom disebabkan rajin
tapi kalu mls atau xpandai nak buat tue salunyea
tiru jea kwn2 ..
aku MENIPU
ntah la .. teruknya ...

paling besar penipuan ialah penipuan terhadap diri sendiri
hipokrit, berlaku tidak adil ke atas diri sendiri
berhadapan dengan orang muka gembira .
tapi dalam hati sume xkne, sdeyh jea rasa ..
sekali lagi, aku MENIPU

see..? ini kisah menipu aku ..
sebenarnya banyak lagi penipuan lain ..sangat!
dan aku pasti tak semua penipuan itu keburukan
menipu untuk sesebuah  " kebaikan" atau menjaga perasaan yang lain
keadaan memaksa, selamatkan diri dan sebagainya
kata orang  "tipu sunat" atau "white lies"
sesekali tapi jangan selalu ..
tipu untuk "kebaikan" ..


source:


haa.. tipu la ..
sekali tipu, sekali idung jadik panjang 
ada berani ..?



whuts?: cuba jangan tipu .. try as possible as you can

till next BOO-bubbling
bubye

Monday, April 25, 2011

siyesh jelesh ..


semangat petang 
kasi salute everybody!!


cemburu melihat kegembiraan mereka ..
cemburu bila melihat mereka sudah mula terlompat riang ..
cemburu tengok dowang dah mula best rasa hepi and  enjoy ..

sume cemburu dan ase tersangat jelesh .. haha ..

aishh.. sgt cemburu melihat si junior2 .. abesh jea exam tadi sume terus balek
siap boleyh hupdate status facebook lagi ..

ada yang
: yerhh!! akhirnya abesh jugak aku grad bagi tahun satu

tak lupa juga
: EXAM sudah tamat

paling tak boleyh blah
: satu penyiksaan dah berakhir, lepas nie sudah boleyh lepak2.. nak buat apa pun boleyh .. yey! cuti 4bulan .

kowang tengok ..? siyesh satu2 buat aku semakin jelesh. menyirap darah nie ..sape tak jelesh

sorang2 sudah mahu berkemas dan berangkat pulang ..sudah ada yang plan baek punya untuk cuti 4 bulan ini

aku masih stuck .. tinggal lagi satu paper

urghh!! study satu penyiksaan .. tersiksa rasa kalau study . tapi depan mata, sowg2 angkat beg balik ..

memang selalu fak aku nie exm paling lmbat nak abesh .. dari 1st year sampai skang sudah nak habes 2nd year .. sabo je la ..

ini tak penting, tetapi paling penting . aku sudah mahu masuk final year : third year ..
yeay! semakin dewasa .. haha ..

kepada juniors, tengs kerana masa kita bersama .. sweet memori everr .. gonna miss alott :)

source:


jelesh sama kowang loeh :( 
down 

whuts?: rasa kesenioran makin berganda haha *gelak jahat ..

till next BOO-bubbling 
bubye 

Sunday, April 24, 2011

mati sebab fail jawab matematik?

sememangnya tajuk yang buleyh kira cam xboleyh blah gak kann ..? 3jam dalam exam hall, ternyata membuktikan sememangnya aku berbakat dalam mencipta formula2 baru. nie kalu albert einsten ada nie, konpem dy salute aku abesh haha ..ternyata realiti matematik hampir2 nak membunuhku .. satu penyeksaan berganda dan ternyata menyakitkan aku. terasa macam bertalu-talu kena tembak dengan peluru senapang air .. haha .. seperti biasa, exam paper matematik paling aku taleyh nk survive abesh .. memang ase bpk malas nak bukak note, apa lagi nak kira2 tue .. hadoii!! merana gilos .. formula berderet panjang .. belum termasuk lagi jalan kira. bab jalan kira2 tue lak, salu aku xdpt. laen jln aku cari, lain yang aku jmpe .. bnyk jln mati ada loeh .. kengkadang boleyh jadik math nie buat orang jadik gila .. pastu nekad terjun bangunan .. selalu kelas matematik terutamanya kuliah .. penuh dengan lakonan semata-mata .. buat berpura-pura terpacak depan lecterur .. fokus3. *walaupom dlm hati memang merana batin .. dok pkir bila la kelas nak abesh. kadang2 buat trick g toilet .. lepas 45mnit baru msuk kuliah balek .. see? memang sangat tak elok perangai. jgn contohi beliau.. yang nie da nak exm nie .. baru loeh pkir nyesal xmasok klas, nyesal xbuat tutorial, nyesal sume bnde .. aishh .. naseb baek math jea cmtue.. kalu sume subjek macam tue? aishh susah nak kasi bayang tue .. LOL!!

whuts?: aku tak suka MATEMATIK

till next BOO-bubbling ..
bubye ..

Saturday, April 23, 2011

masterpiece # 2

inspired a lott by new ALYAH  " kisah hati" video clip look

love the gown a lott ..

source:


direka sepenuhnya oleh Rizman Ruzaini 
kaler merah dia menarik
shoulder puff great!
+bunga dia cantek .. UNIK!!

 this inspired me to create this:








kisah selipar hitam, zebra, ikan dan badak air..?

mesti dan ternyata konpem
ramai yang mesti bertanyakan
tentang beberapa benda-benda nie
mengenai blog nie ..
* haha .. ramai kea ..?
tade loeh ramai sangat pomm..
tapi ada jea yang sebelom nie bertanyakan ..

dan ini jawapan yang aku leyh provide ..titik!

satu. KENAPA selipar hitam ..?

jawapan: yeap ini jawapan yang pasti leyh aku kasi. kisah selipar hitam .. its 100 % about my only FIPPER series slipper .. ternyata menarik hati sanubari ini .. tapak nyea berwarna hitam legam dan talinya berwarna biru turqoise .. aku amat menyayangi selipar ini. banyak jasanya selipar itu ..antaranya:
  • kalau time kluar, kalu aku malas nak pakai kasut, selalunya dengan konfiden aku menyarung selipar hitam, tali turqoise ini.
  • ternyata dan pasti lagi, pergi kuliah pom aku memakai selipar tersebut.
  • bila terasa busuk, mahu mandi atau saket perut, aku menyarungnya sekali lagi ke toilett .. euww!!
  • dan semestinya untuk ke masjid .. huhu
source:


sebijik macam nie!!!

dan hanya pastikan ianya FIPPER ieye..? melangkah lebih bergaya .. kunjungilah ke FIPPER berdekatan.

dua. zebra ..?

jawapan: bagi ZEBRA, ianya tak lebih daripada sebuah KONSEP yang terlintas dalam cerebrum aku time mula-mula aku nk pkirkan konsep yang bersesuaian dengan blog ini. bagi aku, konsep ini siyeshly unik. aku sukakan sesuatu yang simple. tetapi masih menampilkan ciri-ciri sofistikated. aku sangat meng-admired-kan  blog2 fashion .. blog dowang stylo abesh.dowang mempunyai tema yang tersendiri dan terikat-ikat dengan hanya beberapa kaler tertentu. banyak kaler nie pening, runsing lak rasa. haha. dan sebab itu loeh aku jadikkan zebra nie as the main source of inspiration .. *salute

tiga. ikan..?


jawapan: ikan adalah salah binatang yang paling aku minat. aku nie macam boleyh dikira salah seorang pencinta binatang gak arr. haha . kisah ikan bermula apabila aku amat tertarik dengan kombinasi nama aku iaitu HAFIZ dan lalu aku mengubahnya sedikit ke HALF FISH. kreatiff x..? haha .. kengkadang leyh jadik lekat nama tue. dari HALF FISH tue bertukar ke ikan, apish .. suka2 .. dan paling eksited, ada yang mula memanggil aku dengan nama sebegitu. suka :)


empat. haa .. badak air?


jawapan: haha .. ini sesuatu yang amat aku idamkan. kalau berpeluang, aku teringin sangat nak bela badak air. pernah terlintas dalam fikiran aku. kalau dimurahkan rezeki, aku nak beli rumah yang besau dekat2 dengan tasik. pastu aku nak order kat afrika 2 ekor badak air. aku nak letak dan bela kat tasik tue nanti. konpem best.. melihat badak2 yang besau tue membesau kat tasik tue .. :) nice kan ..?


source:


agak-agaknya, 
ada tak badak air punya akuarium 
best kan?

whuts?: comel-comel ..

till next BOO-bubbling
bubye~

Friday, April 22, 2011

ALYAH: kisah hati

semalam (22 april 2011)

hari yang teramat memenatkan
bersama kawan-kawan
meneroka
TIMES square
+ low yatt
+ sungei wang
but its all happy ..
too happy to see he happy with his new lappy :)
jaga elok2 ieye .. ? hehe

pergi naek bas ..
lbeyh kuang sejam lbeyh gak arr
memang rasa tak tenang + meronta2 naek bas tue
+ skang nie RAPID bus da sepenuhnya menggunakan kad
so duet2 kertas nie taleyh la dgunakan sudah ..
tolak tepi.. kad mari ..
senang gak guna kad tue
bit masuk, bit keluar

balek dari sne ktowg naek tren ..
woohoo!! memang aku suka naik2 tren ni
*mata ke atas, tangan kat dada ..
spt bese, langsong xpenah tade owang ..
memanjang adr owg ..
sekali lagi
* mata ke atas, tangan ke dada ..

sesampai nyea ke ukm
kwn aku ckp video alyah da kuar
" KISAH HATI "
hadoiii, lme koet tnggu .
dan siyesh langsong xmengecewakan ..
dier nyea sinematografi pom okie
+lokasi dia emg strategik loeh gua ckp lu ..
smart2 ...

tgok nie ..

source:


siyesh ..
boleyh nmpk loeh lakonan si macho Remy Ishak 
plus si fashionista Alyah ..

whuts?: lokasi da macam kayangan, kat mana ekh ..?

Thursday, April 21, 2011

21 april 2011

hurmm ...
malasnya rasa nak study ..
+ baru jea abesh paper semalam ..
penat study/ulangkaji
penat 2 3 hari lepas pun belum sempat hilang lagi

ieye ...
dan ternyata berbaki 4 hari lagi
sementara menunggu next killer paper membunuh aku
maka, dengan berbangga dan tersenyum riang
aku pun mengambil keputusan untuk berjimba riang seketika
sebelum malam menjelma .. NGEE!!
*malam siang sekarang dah terbalek .. siang itu malam, dan malam itu siang
study sampai subuh .. haha

teringat semalam,
bersama rakan yang lain
gembira menyambut buffday beliau .
simple tetapi ternyata meriah
sume nyea plan last minit
akhirnya, ngee! dapat disambut ...
* satu kenangan manis

melihat sweater fevret berwarna pepel *ungu
ter"hanger" usang dalam gerobok *almari
terlintas untuk pakai
melangkah konfidenn terus keluar daripada bilik
sebab nak pergi makan kafe ieye .. bersama teman

suddenly.

: heyh hafiz, ko nye baju tue da ketat da la ..nampak sgt ko da gemok

okie down. berganda dan sangat
memang ternyata anda sudah gemuk ieye
amik cermin dan cermin sikit diri anda
baju saiz M ke XL
seluar 27 jadik 34
hehe ..

lemak berteraburan dan tak terurus
pipi ibarat dipam ..
lengan mengelebeh dah macam langsir
euww!! pliss..

untuk kembali kepada bentuk asal
siyesh amat memerlukan ikhtiar berterusan
kurus takkan datang dengan sendirinya melainkan diri mahu diet .. haha

no more mcflurry 
no more mcD 
no more cool blog 
no more KFC 
no more CHIPSmore

okie done.. if so many "no more" here, so what the only i can eat ..?

jawapannya : jeng! jeng!
tadaa!!

source:


jus mate 5.

baik punya selongkar sekali terjumpa ini ..


whut the fish?
mampu ..?
haha ..
NON!!



whuts?: tabah dan terus kuat .. insyallah usaha tangga jaya .. hehe

SANDRA AZWAN ..?



ya ..
its SANDRA AZWAN ..
salah seorang pereka fesyen terkenal malaysia ..
dia mem "follow" blog aku .. haha
terharu sangat!!


siapa SANDRA AZWAN..?
check out this fabulous blog ..
admired every single of his fingerwork

SANDRA AZWAN

whuts?: hope i can be such him one day :) SANDRA AZWAN please help me .. haha!!

Thursday, April 14, 2011

that mr. hermits are mine .. go far!

buhsan ..
tersangat buhsan
bapak buhsan ..
berganda buhsan

senang cakap
u r seriously sick when u are alone ..

spend full time
alone on bed..
walking to the cafe ..
laundring ..

every single things getting bored here ..

all of sudden,
im so miss the mr. hermit ..

*mr. hermit adalah pet yang aku bela masa stay kat kolej nie ..dok bilik sowang tersangat membuhsankan ..
hermit crab nie kind of exotic animal .. sgt enjoyy membela mereka ..

tanak ckp banyak, meyh stalk pics :




dowang stay dalam bekas petak nie ..
ada 2 ekor..
yang macam siput babi tue namanya JETTY
yang kecik tue nama dia TECITT..


watch out 
here we come .. haha 
*invasion mode 


they love doing this .
sleep .. :)


they are so sweet ..
love together ..






king is here ..
dont disturb me ..
and please dunt enter my zone 


this also is totally mine 
act i care it for my fren 
let me introduce :
ladies and gentlemen 
GEDABAK!!

siyeshly yang nie yang paling besau .. 
takott nk pegang .
tapi dia SUPERB manja ..
ouchhh!!

im so miss them so much ..
total up, i had them 6 ..
sume da mati 
sbb mybe treatment x btoi koet ..
susah gak nak bela exotic nie 
btoi2 nak specialized treatment ..

whut?: next is rabbit ..? SUPERB kiut..



till next BOO-bubbling 
bubye

HANTU: TOP # 5 ranking hantu di matrikulasi .. SUPERB!!



lima yea?
top 5 ranking hantu .. 

teringat zaman asrama/matrik dloo ..
bermula daripada masuk sehingga la tamat pengajian 
tak pernah putus2 khabar angin / gosip pasal hantu nie
ada jea cterr ...

: ko tow kat blok tutorial tue ...? ada orang pernah nampak .....?tettt..

: ko sure kea nie ? nak pegi toilett sowg2 nie ..? ko tow dlu ada senior ckp yang kat toilet tue dlu ada .....?

: tangki air tue da la tinggi, pastu da la ber.....? 

macam2 versi kan..? plus kita sendiri pom xpasti either ths kind of stories is truely rite or not.. tape lupakan..? now its all about ranking ..ye.. ranking. 

:ekau jangan buat main derr. ukan artis yang letop2 tue jea ada ranking feymess ke tak.. hantu pom ada..haa..

ranking ini aku susun mengikut keadaan semasa, atau tahap lain yang jadik kayu pengukur ialah tahap kepanasan cterr tue sendiri .. dari mulut ke mulut .. seram ke takk ..? haa .. gtue ..da cam juri tetap AF lak skang .. WE!! 

jom usya ..


1) Hantu Mak Cik Karipap

source:


aku pom tak sure rupa dia camne .. p kalu mcm ada tingkap and tangan dia memegang benda *assume karipap je la ekh .. konpem hantu makcik karipap tue ada skit2 iras nenek rongak nie. AL-KISAH konfiden yea terbang dari tingkap ke tingkap .. kalau tingkat G/1 boleyh arr tmerr lagi. tapi bukan .. makcik ini dikatakan konfiden terus naek terbang ke tingkat 2, 3, 4 .. ingat tue? terbang ieye? bukan naik lif mahupun tangga bapak tinggi.. hantu ini dikatakan menggunakan trick mengetuk tingkap. apabila tingkap dibuka, dengan mamai si student nie, makcik dengan bibir keringnya ini bertanya " nak, karipap nak?" konpem .. aku beli aku lempar kat muka dy .. CREEPY dowh ..

*make sure kowang ada duet kecik apabila berurusniaga dgn beliau, kerna konpem dy xkan bwk duet tecitt/syiling.. berat koet kalu nak terbang kalau banyak beban nie.. sloww skit la koet .


2. Hantu "Orang Sebelah"  
source: 


hantu nie pom turut sama feymes time matrik dloo .. masuk2 jea, lecturer konfidenn jea cakap " kang bila da nak masuk tidur tue, berhati2 la ieye, tkot ada orang sebelah datang ketuk pintu".. dalam kotak pemikiran aku.kalo owang sebelah bilik kita da datang ketuk2 pintu, apa susah bukak jea la kann..? koet2 loeh dy datang nak meminjam iron ke, minta maggi ke, tak pomm nak pinjam nota. tapi ieye ternyata salah sama sekali. "orang sebelah" kat sini bukannya jiran sebelah bilik kita tue .. tapi hantu ..ARGHH!!.. dengan kemunculan setengah daripada badan sebenar .. tegak berdiri depan pintu .. haa.. amik kau ..tegak meremang bulu kaki SIGH!! ..


3. Hantu Anak Beranak 

*sorry tade pic.hantu nie undercover .belum bersedia di-publisitikan. malu katanya ..

kalo hantu yang ini aku berani jamin yang Matrik aku jea yang ada. cerita ini boleyh dikatakan agak tersebar meluas. evenn makcik cleaner muka innocent tue pomm toww. cer tanya. konfidenn muka dia cuak abes. AL-KISAH dikatakan pada suatu pagi ni, makcik celaner nie memulakan syif kije pagi nyea cam hari2 lain. first dia pergi kemas DKK *dewan kuliah kecil. tapi ttber adr jea sorang budak nie ..slow2 trun dari atas. menuju ke makcik nie .hey! ini matrik keyh? xlogik koet kalu ada budak sekolah . 

makcik: dik dari mana nie ..?  kenapa sorang2 kat cnie..?

.....: makcik boleh tolong saya? mak saya tengah sakit kat bilik atas tu.. *tangan ditunjuk ke bilik kecil, gelap koet ..

xlogik3 .. 

terkebil2 mata makcik nie .. takut .

budak perempuan ini ada jea owg cakap yang dia akan berpimpingan tangan dengan mak dia sambil jalan2 . mak dia akan mengendong budak kecil. malam2 penah jea orang nampak . even kawan aku pom pernah ternampak kelibat budak pompuan kat bilik gelap atas DKK tue .. seramm~


4. Hantu Gambar 

source:


hantu ini tak muncul merata-rata.ada tempat tertentu jea dia akan menunjukkan kelibat dia. selalunya dia berpasangan. kalu kita ambik gambar bertiga.p bila belek2 gambar tue nanti akan jadik 5. ttber plus 2.baek nye pakej .. xphm loeh. p inilah cter dr senior  sbb kwn dowg penah kne.caya je loeh!!


5. Nenek Loker
source:




nie kak limah. 
hadoi nak jugak kan kak limah interframe nie ..
haishh bala2 ..
tapi tape .. 
kak limah lain kali lepak tempat baik punya
ada pot baghu ..
tinggi 
atas loker tue .. 
haha .. ganti nenek loker jap ..

ini kurang feymess. ase nyea nenek loker nie lbeyh feymess time asrama sekolah menengah dlu2 .aku ada pengalaman berhadapan dengan nenek loker nie .. masa form 1. normal arr kan boys tarik bawak trun tilam. tidur kat lantai ramai2. berderet panjang ramai2.sekali awal pagi kawan aku terjaga 

tiba-tiba "suara":

:haa.. sowang da bangun 

kawan aku lagi sorang bangun
"suara" lagi:

: dua da bangun..

mak aihh kawan aku punya takut. sume tarik selimut. ketaq kat dalam selimut. xingat punya. suara bapak seram awal2 pagi .. datangnya dari atas lokerr.

: kowang jangan nak tpu nenek cu. nenek tahu kamu belum tdow lagi

haa.. tengok.. glerr arh teknik nenek nie. baek nyea pot lepak. sah2 da lama dok usya ktowg tdoe nie .. gatal 

macam tue la ieye teman2
normal arr .. 
sume tempat, adr jea benda2 camni
selagi kita tak kacau dia, insyallah dorg xkacau kita 

haishh.. ttber naek bulu ketiak temann .. hehe SIGH!!


whut? : ranking deme sume nie belom2 tentu boleyh lawan ranking si Usop Wilcha .. haa dengor tue .. haha




Wednesday, April 13, 2011

love LOOk..


source ..

orang lain pun punya hati jugak tau ..?

bila sekumpulan
jalan beriringan
tegur-menegur
gurauan berselang hilai tawa
wah! persahabatan itu segalanya INDAH ..

hurghh!! cliche sangat
stop that drama..
quit acting ..
that's only happen when u exactly with them ..
but not when u are ALONE ..

ini bentak hati ..
: okie .. plis dun make any heart hurt.. watch out every single word that come out from your mouth ..
 itu si pemilik jasad yang cakap ..

but?

: weyh .. aku tak suka la camtue .. ntah ape ke benda nya benda camtue ..

: ko nie kenapa? tak suka la aku dengan cara ko nie ..

sangat mengguris hati ..

each single person on this surface of this earth stands on his/her own opinion ..
mereka berkata kerana mereka mempunyai hak ke atas pendapat mereka
tetapi pendapat mereka penuh berlapik, berniat dan penuh berhati-hati
semata-mata mahu berterusan menjaga hati yang lain ..

tapi bagi empunya jasad yang lain ..
langsung tak memandang, or maybe langsung tak perasan
what's actually on their mind?
pinjam torch lite .. meyh try suluh tengok .. koet2 xnampak

setiap orang berbeda karekter, personaliti
dann kita seharusnya menghormati dan memahami
kalu dirinya mungkin tak perasan
tolong, tolong ieye phm that personn
be kind of flexible heart
easily twist ..
no crack, no worn ..

quiet is not totally mean he/she is a chicken, in-mouth talking ..or agree ..hurghh!!

dalam doa ..
minta hati jangan terus terguris
agar ditabahkan hati dalam menghadapi setiap dugaan
sesungguhnya ALLAH itu maha mengetahui
setiap benda yang terjadi itu adalah bersebab ..

"love the friendship 
kick out the battleship"

hope summer spring sun shine the cloudy ..


source: 

kasi kopak hati tengok 
kosong kea ..?
cam tade pape jea dalam tue kan ..?
SALAH!! 
hati sebenar ada banyak urat dan darah 
sigh!!

till next BOO-bubbling 
bubye ..

Tuesday, April 12, 2011

Adele is a SUPERB singer ..

lately ..
baru saje aritue ..
ttber lak ter-cross in my mind
nak hupdate dgn latest song in the chart
so, direct surf the billboard
lme punya belek ...
satu2 korek


banyak lagu2 baru ..
even come from the unknown singer
maybe freshie ..
or the latest rapper ..


satu2 lagu tue aku download ..
and then terus ukak pasang kuat2 ...


suddenly.
sgt tertarik sme lagu ini ...
" Rolling in The Deep"




at first dengar, emang siyesh annoying
that voice really buat my ears bleeding tanpa henti.. sigh!!


but
bila lelama layan, buleyh tahan gak suara dia .
unik..
macam suara klasik zaman dloo2..
lagu dy pomm mmg kne dgn jiwa kita
plus... cara dia carry that song memang kind-of-tragic
leleh abesh ..


si penyanyi ini nama dy ADELE ..
atau nama penuh dy Adele Laurie Blue Adkins 
sedap nye nama dy ..
umur baru 23 tahun
actually, she's been discovered in myspace 
dengan 3 lagu demo jea ..
dia berjaya attrack recording company 
mybe suara dia yang teramat unik nie koet .,..


at her age, dy da dpt award banyak
antaranya,
2 grammy award for best new artist + best female pop vocal ..


meyh sini sikit kita usya minah salleh nie .. ~sigh!!


source:



sekali tengok macam najwa pomm adr kann..?
haha ..


nice hair style ..
from her 


she and her award.
caya loeh ..

and this also from her: BEST!!





whut: agak nye loeh kann..? aku nie boleyh tak jadik cm dy..? suara ak pomm unik per..? :)


till next BOO-bubbling 
~plinkkk....

aksesori bilik air SUPERB..

haa nie beberapa aksesori yang boleh menambahkan keunikan bilik air anda ..
kalau sebelum ini bilik air membosankan, tambah keseronokan atau keceriaan bilik anda
nie adr beberapa latest aksesori, SUPERB cool bganda best ..
lepas nie konpem rajin mandi nyea loeh ..

source:

1. pemicit sabun 


haha ..


hidung besau punya kasi lekat dinding
bukan oghang jea berhidung mancung 
malah sekarang dinding pom mampu 
tengok ar tue ?
sabun kuar da cam hingus
euww!!


2. toothpaste animal 


haa.. nie kalu zaman bebudak dloo
paling cukop suka g supermarket 
trus g cari toothbrush bntuk2 nie
p skang, toothpaste pomm da adr bntuk2 ..

3. paip tak bermuncung 


ini memang pekena baik punya xingt 
nie kalu2 adr jea yang mamai lalok bangun pagi 
konfiden menuju sinki nak cuci muka 
sekali ukak..
aipp!! mana nye paip nyea..?
ate memang menghanjo lerr deme nie 
*speking perak jap..

4. "sabun"



ini bukan sebarangan kek ieye?
ukan cupcake yang kowg suka2 boleyh beli nak buat surprise kat kawan time buffday 
tapi kaloo kasi pomm kira okie gak arr kan..?
konpem dari parti buffday bertukar jadik parti buih 
oops.. haha



haa.. itu dia ieye tuan puan sekalian 
terbaik dari ladang punya aksesori 
boleh loeh lpas nie belek2 internet katalog 
xpomm direct pegi IKEA cari ..
bnde2 pelik nie skang da cam trend 
lagi pelik lagi oghang suka ..

whut? : haa.. ukan nak melabun ape ieye? whut so ever, apa pomm yang ditambah dalam bilik air tue, blom2 tentu2 lagi boleh membuat teman ghajen mandi .. lol!!

till next BOO-bubbling 
bubye !!

abang botak

botak?
botak itu seksi ke?
cukup seksi bila kepala itu licin
halus .. tanpa sehelai rambut ..
plus ... berganda seksi bila kepala itu berkilat
terkena pancaran terus si mentari terik ..
membuatkan si dara terus memakai shade
menahan pancaran yang datang dari kepala lelaki itu ..
atau mampu menarik perhatian si mak cik yang baru keluar rehat time kije ofis ..

wewitt ...
hai abang botak ..

motif sgt kann bila si mak cik mengurat gaya camtue ..? whut so FISH .. haha
pufft...~

back to reality ..
banyak sebab boleh dikaitkan bila si lelaki memilih untuk botak ..
ada yang sengaja, mahupun tidak terkecuali, yang tak sengaja.

1. Fesyen. mungkin bagi sesetengah lelaki merasakan botak itu fesyen. gaya yang menjadi ikutan. apabila lelaki mula memandang sesetengah selebreti yang segak berpenampilan botak.


sumber:

harith iskandar 
selesa memilih untuk botak 
~HALUSSSS saja .. haha 



sumber:

Van Diesel 
SUPERB maskulin, macho 

atau pun .. 


sumber:

sharifah amani 
haa.. jangan buat main2 ieye ..? 
pompuan pom nak botak gak skang 
rimas rambut panjang2 nie .. haha

2. Masalah Rambut. masalah rambut yang keterlaluan spt Mediterranean, keguguran rambut serius mahupun tak serius. ataupun lelaki itu kurang selesa dengan rambut yang sedia ada. mungkin rambut dia kerinting teruk, rosak ke.. haa.. jalan mudah, botakkan jea kepala tue..


sumber:

masalah rambut Mediterranean 


sumber:

arghh!! 
tension kijap layan minah nie 
saingan kak limah nie
jangan main haha


3. Salah pilih produk. mungkin produk tue kurang bersesuaian dengan rambut kita. ingat yea..? bukan semua produk yang diiklankan kat tv tue boleh masuk dengan kita. memang loeh model tue nampak elok, cantik rambut dia .. tapi itu dia, ini kita .. watch out...

nie kalu silap2 esok, kalu trus main pkai jea, memang pakat xtumbuh da rambut tue .. botak la sampai bila2 ieye ..? SIGH!!..

4. Kehabisan bekalan tonik rambut. ini SUPERB serius kelakar.kalau tade tonik nie, memang pakat kepoh sekampung. terpekik terlolong lari laju2 ..susah la kalau tade tonik nie, macam mana rambut nak tumbuh? takkan nak tunggu sebulan tonik sampai .. ? suffer jap.malu ngadap msyrkt haha..susah2 sangat beli jea wig tue pakai.. tayah risau ..


so nampak tak skrg .. xsemestinya botak itu dipilih lelaki sebab nak nampak seksi jea .. mungkin dia menyembunyikan sebab2 tertentu . so please think twice keyh..? haha

Monday, April 11, 2011

blog naek sawang ...

beberapa minggu yang busy dan terus busy tanpa henti-henti ..
berganda-ganda busy di situ ieye ..? dan pastinya terlampau sibuk
sampai tiada masa mahu untuk meng-hupdate ini blog

kuar rumah japp .. cari penyapu
nak bersih-bersih
kasi buang sawang ..

sambil menyarung apron ala-ala surirumah sepenuh masa

al kisah..
kisah yang tak pernah tamat selagi belum "menutup mata"
normal, hari-hari hanya kerja, kerja dan kerja ..
bangun pagi. nguap SUPERB punya besau ...
nganga luas sampai 'THE KING OF LION' pom muat masuk .. haha
solat subuh .. mesti kena solat ieye ..? sbb wajib tue.. ingat
pastu, dengan penuh yakin dan KONFIDENN!!
pasang niat baek punya kononnya nak study *sebab skang nga exam week tue
tapi sekali mata la pulak uat hal, sekali da tutup, dia nk tutup lagi
hadoii ... so waktu tidur pun disambung ..
baeknya KROHH!!
sekali matahari udoh tinggi melangit ...

kata-kata si ibu:

" elok sangat la tue, tidur sampai ke malam. tak payah bangun-bangun dah. tayah makan, mandi sume"

" haa.. buat la lagi. mak memang suka anak teruna mak ni tidur tak bangun."

itu bebelan si ibu ...
terkenang kijap ibu di kampung .. sobs

lepas jea tersedar tue .. trus pecut 100 meter masuk bilik air ..
mandi mandi ... haha
lepas jea mandi apa lagi semangat meninggi nak study nie yea ..
sume nota bawak kuar ..
kumpul setempat ..
belek satu-satu ..
lepas satu, satu lagi
*ingatnya tak .. haha ..
masuk jea petang, sambung tidur lagi

malam baru sambung study ..

haa.. ini yea teman-teman. life seorang mahasiswa gaya hafiz
bermutu, unggul penuh bergaya ..
yang pasti ianya tidaklah amat sihat .. dan kne ubah ieye itu ..? pliss ..


nak jadi mamat nie loeh .. tengok-tengok 
usya jauh jea ..



whut the fish:
kekadang study pom blom tentu masok. baik lagi tidur kann..? haha

Saturday, April 9, 2011

JUSTIN BIEBER: si mamat jambu ..

entah loeh
kenapa bila2 time nk dekat exam nie
perhatian aku sepenuhnya ditarik ke lagu si mat bibir nie..
haha ..
yg buleyh aku simpulkan
ternyata ..
lagu baru dia siyeshly SUPERB berganda ..
boleyh loeh sikit2 kasi spirit study tue up habesh ..
konfiden sket nk trus bhadapan dgn note yg da mcm stack nie ..

siyesh besh kan ..?
i ll never say never .. haha ..
layan sajork!!