Ikan-Ikan

Tuesday, November 29, 2011

Wordless Wednesday # 9


siapa manusia paling sibuk dalam dunia nie?

saya, saya, saya

# oke. comeyh!

Monday, November 28, 2011

Riang Ria Fast-food!

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Malam

Kadang-kadang aku rasa macam aku nie seorang juruhebah Berita, selalu mulakan entri dengan kata aluan salam dan ucapan selamat2 # bakat tue ada, tapi stesen TV tue buta tak nak upah aku. SIGH! mungkin aku layak jadik wartawan Adulah-Wahai-Rakyat #haha, Sori Uncle Karam. Sebelum ke laut, meyh sini aku nak cerita mengenai Fastfood. Setengah orang selalu bergaduh tentang tempat makan mana kita nak pergi? nak makan biasa-biasa ke? masakan panas ke? Big Papaya Donut ke? aishh, isu besar. gaya buleyh buat gaduh makwe-pakwe #buhkan aku sebab aku single dan Selena Gomeh masih setia menanti. titik. tapi selalunya dan semestinya aku memilih Fastfood. yakin beserta tahap konfiden tinggi menggunung. sebelum orang tanya, aku anggukkan dulu. HAHA.

Tapi bila terpaksa memilih fastfood mana satu jadik pilihan kalbu pomm boleyh jadik riuh sekampung. lagi-lagi time lunch hour. yang nie berger murah, yang nie boleyh tambah 50kali air FREE! jugak tak nak kalah kuah asam pedas pure murah-tanpa-serai #ada kea? tapi aritue aku yang jumpa.  aku konfidenn angguk Mekdi! Mekdi! # ekau hangguk lagi, aku hentak kang kau derr. walaweyh-weyh, sape boleyh tahan tengok senyuman Mr. Donald bibir pakat nak pakai lipstik dekat 2 kaki atas aras laut tue, yang setiap masa 'keras' menunggu di bangku. lagi2  fries rangup +  ayak tambah free. dan Sundae Chocotop. untong2 kau beli set large, kau boleyh dpt serbuk cheese/bbq buat makan dengan fries. memang boleyh buat air liur titik-titik. Superb kann?

Mekdi tak ada dikriminasi. wlupomm kau dah ternyata muka kau muka abang2 STPM, dan SRP, tapi masih pelayan tue kasi kau order Hepi Meal.# yang nie feveret aku, dapat mainan, leyh aku buat main dalam bilik. Kalau rasa macam Makcik-Nasi-Lemak tak meniaga arinie disebabkan dia kena pergi ambik kad laporan kat sekolah anak dia, kau boleh breakfast kat Mekdi. #jangan tanya mekdi bayar aku berapa. baek punya promote. Fastfood itu wajib, lagi2 bila time kau outing. aku tatau larr apa jenis pelaris dorang pakat tabur. tapi still Fastfood is the first choice # itu aku, korang? angguk 57kali kalau setuju dengan aku 



Semua pakat order mekdi


hujung minggu lepas aku ke Mekdi, sempat aku grab benda nie

but, sebelum sempat aku culik benda nie,

kata aku: abang satu nie boleyh?
kata abang: bawah 12 kea? bukan 3 tahun setengah kann?
kata aku: agak2 arr bro, muka baby-face nie?  
kata abang: oo, oke. sowie bro tak perasan #oke bye

setelah dilipat, karate gunung, gulung2 
jadik la gini


Kitty


Mr. Humpty


Puss in Boots 


Puss in Boots 3D
sape nak banjer aku g tengok muvie nie?
pliss someone..
o,O
Pftt!


whuts?: ternyata rupa fizikal langsung tak melambangkan kematangan. tapi Hidup hanya sekali! so, kita enjoyy! HAHA


till next BOO bubbling


bubye Peoples 




Contest Blog Simple by Bubu

Assalamualaikum w.b.t & Annyeonghaseyo 


Alahai comeyh nyea la simbol love kecitt nie, plus aku siap tulis bahasa korea. pfft!. Korea, atau K-pop memang tengah 'in' dengan diri aku sekarang. PLUS rummet aku memang buleyh dikatakan gila korea bawah tahap memabukkan dan bukan bawah pengaruh alkohol.#so kira oke lagi la tue kann? so boleyh dikatakan, setiap hari lagu korea tue asyik dimainkan. kalu boleyh buat aku gedek-gedek, headbanging tue kira ngam la korea muzik tue dengan aku. mungkin sama dengan pembuat contest nie # bodek. woot, woot

Tapi ini bukan cerita Korea, K-pop, atau Rummet aku yang menggila sama Korea, tapi ini kisah Contest yang dibuat oleh pemilik Blog, // I'm Bubu # alahai comeyh jea blog dia, kemas, teratur. O.o. suka3. Nama contest nie Contest Blog Simple by Bubu. #blog aku simple kea..? tapi tetap buat aku mahu join! yeay. tepuk-tepuk. menang kalah kasi tolak tepi, kalau ada rezeki menang la kan? tapi kalau tade tue, cuba dan cuba lagi pada masa akan datang # ayat ekau nak tangkap kesian jea kann..? haha .




 ( klik Banner di atas untuk ke Blog beliau )


" Saya suka blog yang simple kerana saya tak mahu jadi serabut bila buka blog ini dan saya tak nak menyerabutkan kepala  visitor yang melawat blog saya" 


*tepok tangan 500kali untuk slogan yang teramat hebat . HAHA

sebagai melengkapkan syarat contest, maka aku kena menge-tag  2 blogger lain
iaitu:




setel. sila bagi saya menang # kata hati kecil aku dan guna banyak tulisan kaler PINK  . bodek. haha




Friday, November 25, 2011

Memasak itu Lelaki atau Perempuan?

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Menuju Hujung Minggu

Bukan maen sekarang, sebut jea Master Chef, semua jadik tak tentu pasal, gaya MC mendominasi semua rancangan realiti. orang lebih memilih menonton MC lebih drpd menonton Vokal! Bukan-Sekadar-Janji-Ada, tak kurang jugak sanggup memilih MC lebih dari Eks-Faktor. Wow! hebat. ternyata tarikan rancangan memasak nie 79kali ribu hebat. Superb! kau potong sayur, orang record masuk tv, ekau letak garam secubit lbeyh, semua orang boleyh komen, siap jerit "JANGAN, masin nyea la hoi!", juga makcik area aku yang  feymess dengan karipap daging buatan tempatan sanggup tinggalkan gulungan karipap terakhir semata2 nak tengok MC  #ternyata kualiti karipap buatannya sedikit terjejas, dek kerana penangan MC.

Ini bukan soal MC, sape yang maintain sampai ke Final, juga yang tersingkir, menangis tak ingat dan semestinya jauh sekali harga ayam pasaran naik melambung.# haa? bukan, bukan, bukan. sekarang isu lelaki pun mampu memasak, yeah! hebat. #sila bangga 5 minit. bukan soal lelaki mahu masuk campur urus kerja isteri yang ternyata lbeyh mahir dalam urusan dapur, atau kemahiran wanita dalam pembuatan kuah kari tersedap. tapi lelaki hampir kesemuanya pandai memasak # wlupomm megi kari letak telur, campur shitaki mushroom. walaweyh-weyh, hebat nyea la hoi! proud to be part of them. BAGUS! persediaan ke arah menjadi suami mithali, selain survive hidup membujang tanpa sepenuhnya bergantung kepada Mapley Mamak! Tahniah.

Mungkin laki menunjukkan sifat agak selekeh, kurang teratur serba-sebi, tapi satu benda pompuan taleyh lawan ialah laki mempunyai naluri, naluri memasak. kalu part tang nak letak garam tue, bukan maen konfiden maen amik campak dalam masakan. sedap ke tak sedap ke lain cter. asalkan benda tue nampak boleyh dimakan,tak menyebabkan kejang otak, opkoss! konpem sedap! dan konpem habis sebab dia tahu dia lapar, dan makanan tue semestinya dihabiskan sebab dia yg masak.

Sekarang boleyh cakap ramai Chef lelaki, bukan nak cakap chef pompuan tue sikit, tapi yg glemer lbeyh tue konpem chef lelaki. gaya silat kat dapor, amik kau Senah, pum pang pum pang  Ayam Goreng 5 Rasa! perghh! bukan maen aksi dia, tangan jalan, mulot pom jalan potong2, campak2 pftt! skali glerr nampak sedap. tapi tak bermakna pompuan itu tidak sedap masakannya, Ingat! masakan emak tidak boleyh ditanding. evenn kalu aku jadik juri rancangan MC tue, dan mak aku peserta. sah dan konpem. tiap-tiap minggu mak aku juara mingguan. sigh!



nie air tangan aku,
nampak sedap tapi rasa entah nye la weyh
so, mak2 mertua sila beratur panjang, jgn potong barisan ieye?
haha


whats?: bukan niat nak melaga2kan sape. oops!



till next BOO bubbling


bubye Peoples.



Tuesday, November 22, 2011

Sukan Sea 2011: Terima Kasih Skuad Harimau Muda!

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Malam

Fuiyohh! ternyata Perlawanan Bola Sepak Malaysia dengan Indonesia sangat hebat dan mendebarkan. tapi siyesh macam mana aku boleyh tak sedar malam tue adalah Perlawanan Final Harimau Malaysia menentang Garuda- Indon. patot larr kafe sesak gaya KL Sentral.masing-masing laju mencari port, siap tarik, susun kerusi lagi tue. bukan maen brutal bersilang kaki si junior2. kata match bola, opkoss nak kena santai abesh kan? apa la aku nie. whuteverr its is, as soon as the game started, semua mula sorak. bukan maen terkinja melompat pom ada, gaya dia jaringkan gol, bajet dia gol keeper kebangsaan, lagi budget kalau dia tue bajet yang dia tue Baddrol, kapten skuad Malaysia . tapi sekali lagi aku kena paham konsep, ini ialah football match dan ini ialah reaksi normal si kaki bola.

Ehh! bukan aku tak bereaksi. bukan aku tamo sorak sakan gaya yang lain. tapi aku dok feel hirup Mee Bandung-Superb-Hebat buatan kafe kolej aku nie. kebiasaan aku order Kuey-Tiow-Kungfu-Kuah-Leleh. tapi malam itu ttber tekak aku rasa macam nakkan kelainan. mungkin sebab aku baru tukar ubat gigi jenama lain, so dr tekak, ke anak tekak, lidah, gusi termasuk gigi tercantik aku nie # perasan doeh ekau. semua rasa lain dan sangat lain.sekali dorang sorak, sekali aku pom sorak. tak tahan sebab tergigit cili padi dalam mee bandung tue larr.banyak babak yang agak mencemaskan, tolak menolak sesama pemain, kad kuning melayang-layang, mungkin si Diego rambut terhebat macam sengaja menolak Fakhri which is aku paling taleyh terima. aku akui aku bukan peminat bola tegar, tapi aku semestinya 100% menyokong team Malaysia dan tak ada motif kukuh kenapa aku perlu menyokong Indonesia wlupomm pekerja kat kafe aku nie ternyata sumenyea pak-pak indon mari. Malaysia gol, kita sorak. Indonesia gol, dorg sorak, kter BOO! jea la kann?HAHA



yeay! menang besau
balek kita buat kenduri, makan gulai kawah.
haha.



gambar hiasan:
dek Malaysia menang, aku sengih mata sepek gaya apek
walaweyh sangat!


whuts?: tak paham aku kenapa pemain indon tue siap maen hembus2 sblom tendang penalti.halo-nye-la-hoi perlu kea? juga terharu bagaimana bola boleh menyatukan kita sume. such like the best moment everr. proud to be Malaysian! Thanks Harimau Muda. Aumm!! 


till next BOO bubbling


bubye Peoples 



Sunday, November 20, 2011

Wisely-wasting Weekend

Assalamulaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Mendoakan semua rakan sentiasa sihat dan bahagia. Aminn. yeap! masih berbaki satu lagi Mid-Sem test paper. and yet, aku masih terperangkap antara mood mahu-hepi atau mood sedih-mengurung-diri. bukan mengurung diri tamo berhadapan masyarakat. tetapi perlu study teramat kuat for the last tomorrow paper. Huh, kuat sangat ke tue? haha, hanya dan hanya aku yang tahu.#doakan ieye? aminn. tapi kata Puteri TV3, "hidup itu hanya sekali, so kita ENJOY!". disebabkan enjoy puteri tue larr aku mengambil inisiatif tamo berterusan berkurung dalam bilik dan study. dan perlu keluar mencari hiburan. #gaya macam bukan salah ko, tapi salahkan minah pelakon tv yg 79juta kali gojes ittew. HAHA.

ujung minggu ini hari paling bermakna bagi super-senior aku. yeap! once in a life. She's getting married with her Mr. Right. Tahniah! see her face its like Einsten Bulb. shining all the time. orang bahagia, melihatkan dia dan pasangan bahagia, maka, kita perlu mendoakan semoga dia peroleh kebahagiaan bersama pasangan sehingga ke anak cucu cicit, dunia akhirat. aminn. congrats Kak Dell, and cepat-cepat ada baby. Oops! O.o Haha

dengan keadaan tak-berapa-nak-sembuh + hidung leleh-leleh hingus. Euww! aku masih gegeh bersama kawan tersayang gerak menuju kenduri kat Klang. siap berkonvoi dengan love seniors. about 1 hour, 45 minutes, dari Bangi terus ke Klang. #jaoh tue. and finally we arrived there. cantik . bertemakan ungu. # go Bieber. huh! sampai ada kuih apam nie pom ada dot-dot purple. cute and adorable!

disebabkan tak menang tangan, sedikit kelam-kabut. tak banyak pic yang sempat aku snap. just a few. sori!



call him Mr Brownie
wheneverr i go, 'he's always with me-best companion
bag fevret. gaya mahal. tapi.. erghh!!
segala macam aku sumbat ibarat dia nie tauhu sumbat
walaweyh-weyh!


sekali 4+1 naek pelamin
as usual me in that checked shirt 
tengs Picnik born the new,extra fair me!
HAHA.
#sowie, senyum ketat, aku belom ready, p dorg da capture.


back ukm on the late afternoon, having an enuff rest. Sudden, big major offer came. these peoples ask me on having dinner at ICEROOM. superb cool. tanpa rasa bersalah pada diri-yang-masih-berhingus. konfiden aku hangguk. Boleyh, boleyh, boleyh. yea, mari kita ke iceroom untuk dinner. Sick!


ini aku order
Peanut icecream
sedap, boleyh rasa the crunch of the peanut inside the ice
plus somemore, i ordered nasi lemak
lidah melayu weyh, nak buat camne
* the pic above, ice cream still in good shape


*on the few seconds later
 everyone is just like losing their control
meratah gaya burung hering
poor my ice-cream :(

ICEROOM having a bundle of superb delicious ice-cream. siyeshly korang akan rasa memang macam makan dalam peti ais, sebab punya la sejuk. air con full blast tuh. sobs! makin kuat leleh la aku pasnih, haha 



whuts?: sorry, entry post kali nie penuh dengan Euw-euw things. Haha. 



till next BOO bubbling

bubye Peoples 





Saturday, November 19, 2011

When This Man Talks..

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Petang

Alhamdullillah, boleyh tarik nafas panjang gaya atlet renang Sukan Sea, tidur lena gaya puteri beradu, tepuk tangan & kaki sekuat hati, akhirnya satu "azab dunia" berakhir. ieye, satu eseimen sudah lepas, gaya beribu pulak mahu masuk reban. bak kata orang, itu normal, student life, eseimen itu menderu banyak, last-minute done. tapi last-minute tue macam boleyh buat rambut aku mengebang gaya kak limah kena kejutan elektrik #euww, sudah cukop parah la tue. tapi sebab aku profesional #yea? aku boleyh buat. gagahkan diri dengan eseimen-yang-tak-berkesudahan nie. O,o ploop!

bahagia gaya bunga sakura gugur berterbangan, fuhh! angin laut cina selatan sepoi2 angin kipas dinding, sigh! bukan boleh kasi cukup bahagia sebagaimana bahagianya aku yang belum rasmi BEBAS dari eseimen. yeah! tahniah. #apa aku merepek nie? HUH! peduli apa.

bukan maen meronta jiwa, seakan anak kucen kecitt, tomeyh, terperangkap dalam hati, diorang berdua bahagia, tepuk2 tampar, "i lap you, you jangan tak lap i pulak yea?". Tak kurang jugak mereka yang amat tersenang hati, hidup tanpa memikirkan masalah orang lain. BEBAS. "kau dengan hidup ko, aku? opkoss la bro dengan hidup aku", kawan kau bersepah gaya ramai sayangkan kau, bila dia buhsan, dia datang cari engkau, engkau buhsan engkau pergi cari diorang. TAPI itu orang, bukan aku. aku bukan artis, jaoh sekali retis.

aku mungkin orang terakhir, #itupomm bila da tade orang dia nak berkawan. aku mungkin membosankan # itu kalau dia jumpa geng2 dia yang 79kali hebat. aku sedih sedangkan semua boleyh gelak sakan gaya nonton muvie hantu pocong #lawak kea? aku keseorangan bila yang lain berteman. aku kurang, tapi semuanya bagus kasi dia. dia hebat cool, aku looser! haishh .

tapi atas nie bukan aku, orang lain yang mungkin ada rasa macam ini. tapi percaya " whuteverr is happen, the only thing you have is you and yourself " dan orang lain tak berhak meragui keikhlasan niat kau dalam sebuah persahabatan, menghukum kau gaya engkau manusia paling tak guna atas muka bumi ini. tak ada sesiapa berhak menghukum diri kau. setiap orang itu dikurniakan keistimewaan berlainan daripada orang lain.dan dia belom tentu berjuta kali Ohsemm. "hari ini hari kau, tapi esok lusa sape tahu?". Tuhan itu maha Adil dan mengetahui. Dia takkan menduga kau dengan dugaan yang di luar kemampuan kau . berdoa dan berdoa. janji Tuhan itu pasti :) terus tabah!



Betul tue Mr. Rabbit 
:)


whuts?: erghh, rekaan semata. langsung tiada kaitan melainkan hidup atau mati


till next BOO bubbling


bubye Peoples

Monday, November 14, 2011

Hujan yang Superb

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Menyambung Study

Alhamdullilah, selepas bercuti lebih kurang 10 hari, hari ini aku kembali menyambung baki semester 1.walaupun kurang rasa puas duduk rumah, tapi aku boleh kata memang bontot aku belum cukup panas tinggal kat rumah, dah nak kena pulang semula ke sini. berat hati gaya hati gajah bila terpaksa bertolak balik ke sini. Plus sekarang aku tengah berada dalam minggu Mid-sem tests which is buat aku rasa macam mood semua hilang. cuti macam tak cuti, raya macam tak raya, Study jea.. #study ke? diam semua sebab itu hanya aku yang tahu. HAHA .

Sebelum cuti boleyh dikatakan hari2 hujan kat kolej nie. tapi naik cuti pom tetap sama, masih hujan. Alhamdullilah, rezeki Allah turunkan. tapi mungkin rezeki aku, sebab boleh berehat tenang, tidur lena sebab dalam bilik aku ini sejuk, kat balkoni gaya macam salji tengah turun2. hah, tapi selesema aku nie makin kuat plus rasa macam tak sedap badan. so, lepak2 dalam bilik layan muvie. huhu. bila terasa sangat sejuk, aku akan buat Hot Choc, Slurpp! ttber rasa macam kempunan marshmallow bakar. perghh! gaya ko stay antartika bagai. yang pasti, usaha kena berlipat kali ganda, ulangkaji untuk midsem test. chaiyokk!



Terima Kasih Farhana, junior comeyh
dari jaoh dia bawak
:)
i like PINK, uols? euww.. 



sebabkan rindukan sketch book.
aku sempat draw sket:)


whuts?: huh, semoga demam aku ini cepat sembuh. aminn



till next BOO bubbling

bubye Peoples 



Friday, November 11, 2011

Berperike-BINATANG-an

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Berhujung Minggu

Woo-yeah, genap seminggu aku bermalas-malasan di rumah sendiri, membela lemak yang sedia ada dan hanya menunggu masa untuk dikutip hasilnya untuk dibuat cheese # merepek la weyh. yeap, ieye. bagi aku yang merantau jauh nie, sememangnya setiap saat di rumah tue perlu dihargai sebaiknya. makan sedap, tidur best, Online tanpa henti, dan tak tdoe malam gaya kerja operator jabatan bomba. Pfft. # sila bangga sebab cara hidup saya amat tak sihat. dan jangan tiru. HUH!

Tragedi yang baru terjadi menimpa keluarga aku, yang aku rasakan aku patut bersedih dan terasa macam nak menyumpah-seranah kepada sesiapa yang menimbulkan masalah ini. kalau masih ingat, dulu aku pernah post entry mengenai kehilangan Dotty, si anak kucing comeyh milik aku. klik SINI. tragis, sampai hari ini aku tatau mana dia hilang, dan macam mana dia boleyh hilang. ohsemm, gaya dia menuntut ilmu ninja peringkat ketujuh dan berjaya meloloskan diri. dann aku masih merindui dia. sedih!

tapi paling sedih, sekarang, semua anak kucing aku hilang. ini serius. macam sekelip mata jea nie. petang tue elok ada rumah, maen sama2 sume. tapi semua hilang lewat petang tue. mulanya aku sendiri pomm tak perasan. keesokkan harinya, aku pom pelik kenapa Mama kucing nie tak tentu arah, keluar masuk rumah, lompat sana-sini, bising2 gaya hilang anak # hakikat nya ieye. kesian dia weyh.

kantung susu dia membengkak tak ingat. mengeras disebabkan penuh dengan susu yang sepatutnya diisap oleh anak-anaknya. kesian, mak aku menangis tengok keadaan si Mama. macam menderita sangat. setiap kali mak aku picit, Mama pejamkan mata.mungkin selesa bila diurut, hilang sikit kesakitan tue. semua orang dalam  rumah ini bersimpati dengan nasib Mama. kata emak, mustahil anak kucing ini hilang atau lari diri melainkan ada orang yang buang. dan aku bersangka baik sedangkan apa aku boleyh cakap itu mungkin perlakuan jiran sebelah rumah nie Grrr! sebelum ini banyak kucing aku hilang, dan aku paling tak paham, kucing2 aku tak pernah timbulkan masalah. berak merata ke, ap ke. HUH!

Disebabkan kesiankan si Mama, aku stat moto, gaya mahu rempit di jalan yang lurus, meronda satu taman. sebab kata ayah, dia ternampak mcm kelibat Ginger kat kedai depan masa dia pulang dari surau. gegeh aku cari, panggil2 tapi kesal, tade pom jumpa. kesian Mama, masuk hari ini dah 3, 4 hari dia masih mencari anak dia. bengkak kat kantung susu tue masih belum surut, keras lagi. doa aku, semoga Allah panjangkan umur dia, lindungi dia, dan hilangkan kesengsaraan yg dia alami. simpati sangat.



Mama dengan Anak Batch terdahulu
Include Tam Tam in the middle


Latest batch yang mana semuanya hilang
tanpa kesan!
Oh, my Conan.


Oh, ya! aku tahu Tam Tam paling sedih tengok keadaan mak dia sekarang
tapi, inilah Tam Tam, always Cool! katanya


whuts?: disebabkan terlampau simpati, aku ttber mengalirkan air mata. kesian dia


till next BOO bubbling

bubye Peoples 




Futuristik o r Future

Thursday, November 10, 2011

Oh! Ke - 240 yang Ohsem

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Bakal Menuju Hujung Minggu

Fuhh, gaya lemak dalam tuboh terbakar. gaya lemak yang berada dalam Pizza 7 Cheese di Pizza Hut. # I'm so crave with that cheese-lava on top. Slurpp! Slurpp! tapi lupakan sementara, hentikan lamunan yang-entah-bila-jadi-nyata. ada benda yang seribu mahupun 809344 juta penting dari isu piza. sesuatu yang patut diraikan. HAHA. # Apa nyea la tue ieye? Siti pun da release All Your Love album dan semua orang tahu Masterchef kat Astro tue makin sensasi, kini semua nak jadik Chef. sick! semuanya bukan.  ini lagi, lagi penting weyh.

Alhamdullilah, Follower Blog aku sudah Genap 240 orang. tak ramai mana. tapi bagi aku, sudah cukop boleyh buat aku rasa bangga. rasa macam terbang kat awan tinggi. # "ternyata bukan senang ieye menarik minat seramai 240 orang untuk join blog aku"kata aku. gaya perlu buat press conference, kena serbu dgn wartawan Melodi segmen Terjah! tapi semua aku kasi tepis, tepis dan tepis! sebab aku nak tribute Follower yang ke 240 ini . # tepuk tangan sikit . Wah! HAHA.

aku kurang pasti nama sebenar saudara pemilik blog ini. tapi blog dia eszyamin's blog cantik tersusun blog dia, begitu sistematik dan kemas. mesti pemiliknya pun seorang yang kemas jugak. kalau setakat tulis, cakap jea pom tak guna, so silalah melawat blog beliau .

lagi sekali, nie link dia


nie header blog dia
renungan mata pemuh misteri tueh
HEHE. # sorry
tengs ieye?

di kesempatan ini aku nak berterima kasih kepada semua Follower, sebab korang aku masih gegeh berblog wlupomm blog aku nie tak seberapa, banyak kekurangan, bocor sana sini, bertampal-tampal, koyak rabak. HAHA. tapi aku masih dalam learning process and It's getting better from days to days .

tengs Alott, kawan-kawan 

HUGS! 

whuts?: bagi aku kesemua 240 nie semuanya ohsemm-ohsemm, wlupomm sikit, tapi semuanya special bagi aku. hope lepas nie naek lagi dan lagi sampai 500. aminn.



till next BOO bubbling

bubye Peoples


Tuesday, November 8, 2011

Aiyakk! Cuti Punya Kerja

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Hari Bekerja

Awal pagi gila sudah celik semata-mata mengadap lappy dan ONLINE. sedangkan tidur jam 4lbeyh disebabkan ONLINE. #berapa banyak kau nak highlight ONLINE? fullstop. masa bercuti kebanyakan dihabiskan untuk bersantai, rileks, menarik nafas dalam hembusan bayu Laut China Selatan gaya ber-honey-moon di Borneo # betul ke geografi aku nie? pape pomm, its going worthless. a while. bercuti dengan misi Wawasan 2053, di mana aku semestinya menyentuh buku, aku tekankan sekali lagi, MENYENTUH buku. hanya sentuhan, bukan bacaan #erghh, whuteverr Maria Elena. Im so in Love with Her Whuteverr. Again. Whuteverr!! 

Perlu fokus, fokus dan fokus.  Midsem Test yang menanti beratoq panjang gaya ketapi. tue dia heh, loghat Penang pakat semboq kluaq, cik tak tau, cik tak tau. perlu diingatkan, aku sudah dalam Tahun Akhir, wlupomm Semester 1. perlu sedikit gegeh dari kebiasaan, dalam usaha men-Topup pointer yang berbaki. perlukan tahap profesionalisme yang agak tinggi, berkeyakinannan, dan mampu menghadapi masa depan. #Aiyakk, politik masuk. 

Masih teringat lagi kata Lecturer subjek Biologi Pemuliharaan , 
" Jikalau kamu berkeyakinan dan pasti untuk memilih pekerjaan yang jauh tersasar dari apa yang  kamu belajar di sini,pastikan kamu masih mengingati dan mengamalkan apa yang kamu pelajari terutamanya bagaimana menjaga dan memulihara alam sekitar "
Walaweyh-weyh! gaya Dumbledore kasi wasiat kat sume student bakal Grad ilmu Magik, tapi aku mendengar penuh tekun, terus aku simpan jauh dalam sudut hati      # perlukan kepastian, rezeki Allah kita tidak tahu, selain Berusaha maka hendaklah bertawakal.minat aku terarah kepada bidang lain, tapi aku tetap menyayangi biologi tumbuhan yang aku pelajari. Insyaallah. Amin. First career is Bio-based. Second is hurmm, Let's See

Aku bukan Genius, Jauh sekali apa orang panggil Gifted. Usaha aku bukan seperti engkau-study-bagai-nak-mati, tapi bukan bermaksud usaha aku tue Lite-Lite sajork. Harapan aku tetap seperti Orang Lain. Mahukan Kejayaan, Gembirakan Emak Ayah, Bantu Adik-Adik, Orang Susah, Menjadi Hamba yang dirahmati. Insyallah. teruskan usaha, berdoa dan bertawakal



Bila kerja bertimbun, Aku mula stress, tension
bila aku tension, aku mungkin nganga jerit gaya Domo-kun
Ahhh!!
* Domo-kun nie Sarung Mp3 aku. Comeyh gaya Tuan Dia #okebye


whats?: maaf, aku bukan sempurna, tetap manusia biasa. aku mahu diterima gaya manusia lain. bahagia seperti orang lain. maafkan aku kalau aku banyak buat salah kat korang-korang. yang pasti, ini bukan aku yang kebiasaan. cuma aku tengah mengumpul kekuatan. terima kasih untuk semua "harapan". sebab itu memberi "kekuatan". i got really a Nothing to build a Something.



till next BOO bubbling

bubye Peoples 



Bench Hand


GAGA did inspired the bunch of looks 


Monday, November 7, 2011

Senyuman Palsu

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Pagi


" Memalsukan Senyuman Lebih Senang daripada Menerangkan Kesedihan Anda "


whats?: tak semua senyuman di bibir itu penuh keikhlasan. hakikatnya, hati lebih mengerti.



till next BOO bubbling


bubye Peoples 



Mana Hilangnya Dotty?

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Aidiladha

masuk hari raya kedua, aku berani jamin mesti ramai still menikmati sup tulang lembu, depan tv. perghh! nikmat gilos, lembu disembelih fresh, kemudian dagingnya diedarkan masjid sekampung. part daging memang aku tak makan # sejarah hitam, 10 kali kuar masuk toilet sebabkan daging sembelih fresh. tapi kalu part tulang, sape boleyh tahan. kasi letak dalam periuk, campak sup bunjot,buat masak sup makan dengan bihun. sampai sekarang aku masih boleh dengar bunyi hirupan Opah ketika menikmati bihun sup tulang. penuh berhati-hati. katanya minyak terkandung dalam sup tue boleh merosakkan  lip balm perisa Cherry yang baru dibelinya di Watsonn #oke bye. naseb baek tulang tue keras, kalau lembut mahu ditelan semua .

semalam, mak kata mahu balik hari, tamo balek kampung terlampau lama sebabkan adik aku yang masih berpraktikal kena pulang awal ke Penang. lepas Solat Sunat Aidiladha pulang ke kampung, tengah malam balek ke rumah sendiri. selepas ayah aku drive gaya Micheal Syumakerr, lap ibarat Rossi kami sampai kat rumah dalam tengahmalam. kepulangan kami disambut rancak oleh kucing2 kesayangan. termasuk la kitten2 yang-alahai-comeyh. kedek2 dia lari. sesuatu jadik! # apa? apa? kittens yang dahulunya berempat, tinggal 3. tapi aku buat tak kesah. mungkin sebab dia maen aci nyorok atau mahu buat surprise sempena kepulangan artis.hah! pedulikan.

then, semua kitten meluru masuk, termasuk mama dan abg sulong dorang. bukan maen melompat sakan, menyusu beriya depan aku, action # bajet susu mama korang sedap sampai aku nak pow buat Milk Tea. Gtue? pelik aku datang balek. Mr. Frisby ada, Stainy ada, Ginger ada. tapi mana perginya Dotty? mungkin Dotty tidur la tue koet . kat mana-mana.

selesai aku mandi, mencuci muka ensemm ibarat Tiz Zakiah nie, aku pom bersiap sebelum tidur. sebelum tidur sempat aku rebus ikan kembung untuk dijadikan makanan Tam-Tam dan Mama. Mama penat selepas meyusukan anaknya yang kuat gilos menyusu. tapi bila jea aku letak makanan tue, Tam-Tam lari sana sini. tak tentu arah. selalunya dia yang semangat abeshkan makanan. tapi kali nie tak!. keluar masuk rumah, mcm panggil aku. aku ikut dia #gaya Konan. p dia cam ttber lost. tatau nak aku cmne.aku agak ini mesti ada kaitan dengan mana hilangnya Dotty.

sampai hari nie, batang misai Dotty aku tak jumpa. mana dia hilang?



dari 4 tinggal 3
seekor hilang!
ini serius tahap Wonderpets.



dari depan ke belakang:
Ginger, Stainy, Dotty ( Hilang ), Mr. Frisby


Tam-Tam si abang sulung yang tengah risau


whuts?: dulu pernah anak kucing aku kena makan dengan anjing, aku pun pelik. anjing sekarang semua taste tinggi, risau pulak aku dengan Dotty. 


till next BOO bubbling


bubye Peoples 




Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari R a y a Aidiladha

Assalamualaikum w.b.t & Salam Aidiladha

gaya aku bukan salah sorang zombie yang keluar meronda malam mencari mangsa buat korban besok hari. tapi masih tetap bersenyawa, Erggh! for correction, its actually bernyawa, Terima Kasih Allah. mungkin masih terngiang kala mana Opah aku sakan bersemangat ibarat menang award " Nenek Terbaik Zon 6: Kampung Kati " # itu kampung aku la weyh, ala2 neighbourhood Las Vegas. jeritan beliau bukan semangat mengalahkan kem komanden PLKN, tapi mungkin boleh diikhtiraf sebagai one of the next Marvel: X-men Charater, jeritannya mampu membuatkan ayam gaya lari tak cukup tanah, para cucu terpaksa berhempas pulas bingkas bangun melapor diri. tapi nak buat macam mana, itu lah Opah kesayangan aku. # selalu jadik mangsa laga pipi, aishh!

Raya Haji bukan semeriah Raya Puasa. tapi bagi keturunan kami, sudah menjadi tradisi tak kira raya apa sekalipomm semestinya membuat lemang itu wajib. tapi menurut Opah, kecuali hari Krismas, raya lain semua wajib kerana mungkin hari itu nenek keluar memburu. bila semua berkumpul itu memang jadik kepuasan bagi Opah. kemeriahan berganda mengalahkan kami jea keluarga yang menyambut raya kat kampung tue. #dann opkoss bila ada cucu gaya artis menang anugerah skrin. so bertumpu mata tertarik sama cucu dia. ehemm. #oke bye

Opah is a great lady, for me, she's never grow old. aku tahu, jauh dalam sudut hati opah, opah pernah bercita-cita untuk menjadik wonder women. haa? yang pasti aku jauh melalut dr title asal. tapi bila setiap kali raya, semestinya first thing melintas dalam otak kanan aku adalah opah aku . tade opah, macam tak lengkap beraya. i love u opah



yang nie kira pemusnah kerdil
bila dorang ada, kira macam bala tentera penjajah
datang serbu kampung 
mengusik opah nombor satu 
suka tengok opah dorang melatah
HUH!


Selamat Hari Raya Aidiladha 



whuts?: bukan main senang2 aku buat gurau sama opah. tapi aku tau opah sporting. ampun! HEHE. pic opah tade. katanya beliau memilih untuk kurang berpublisiti. tak mahu cter bukan2 mengenainya keluar sebelum pilihanraya kampung berjalan. 


till next BOO bubbling

bubye Peoples




Friday, November 4, 2011

Friendship Does a Matter

Assalamualaikum w.b.t dan Happy Saturday

Alhamdullilah, aku selamat sampai rumah. bersama family tersayang. ye loeh, almost 3 months has been spent alone in room, terperuk merindui parents and siblings. but now, alhamdullilah, Allah panjangkan usia aku dan masih berkesempatan bertemu dengan mereka.

emak ayah pepagi dah keluar. kata mereka, mahu ke rumah atok sebelah family ayah. nak membakar lemang. dan semestinya tidak dinafikan lemang atok dan opah Nah aku antara lemang terbaik pernah aku jumpa. cukup santannya, kurang berlemak, cantik dibalut daun pisang hijau. aku dengan lagi 3 hero lelaki tinggal rumah. kurang suka untuk pulang ke kampung sebab adik aku yang paling kecit, lebih suka kartun #bukan dia jea, tapi kengkadang aku boleh jadik teruk dari dia, lagi2 time cter barney and friends.GULP! dan aku selaku diberi amanat sbg penjaga keluarga sementara, juga merangkap musuh utama adik aku bila time tengok kartun. ye loeh. aku mungkin suka Pokemon, sedangkan time tue ad fevret show dia. dan aku tak paham kenapa.

aku pom online. baek punya belek pic fb, ttber aku jdik miss, miss sama sape? yeap, i do have a bunch of people that i love. and part of them is my coursemate. menjadik perhatian ramai mata-mata, bukan senang menggalas tanggungjawab sebagai artis juga kawan yang bagi semua orang. kami bermula ramai, tapi bila mula majoring, kami ditempatkan bersama. Majoring Botany. yeah, COOL everr. how i miss that time been around by such cool peoples. laughing, crying and everything

aku tahu ini sabtu dan ramai yang seronok sebab boleh cuti berehat. dan bukan salah aku nak feel sentimental.HUH!

HUGS!!



semua oberr, aku jea paling oke
sori! HAHA



sebab aku layan Glee
so semua orang mesti kena buat L for LOOSER
HUH!



ini antara moment paling sedih
kami bakal Grad dan tamat belajar
hiba, sedih 
but promise, we will always together
sayang kamu semua!


whuts?: antara semua, yang pasti aku lah paling notti, suka sangat menyakat orang dan paling tak duduk diam. bising jea memanjang, aku minta maaf korang! HAHA


till next BOO bubbling

bubye Peoples