Ikan-Ikan

Saturday, November 19, 2011

When This Man Talks..

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Petang

Alhamdullillah, boleyh tarik nafas panjang gaya atlet renang Sukan Sea, tidur lena gaya puteri beradu, tepuk tangan & kaki sekuat hati, akhirnya satu "azab dunia" berakhir. ieye, satu eseimen sudah lepas, gaya beribu pulak mahu masuk reban. bak kata orang, itu normal, student life, eseimen itu menderu banyak, last-minute done. tapi last-minute tue macam boleyh buat rambut aku mengebang gaya kak limah kena kejutan elektrik #euww, sudah cukop parah la tue. tapi sebab aku profesional #yea? aku boleyh buat. gagahkan diri dengan eseimen-yang-tak-berkesudahan nie. O,o ploop!

bahagia gaya bunga sakura gugur berterbangan, fuhh! angin laut cina selatan sepoi2 angin kipas dinding, sigh! bukan boleh kasi cukup bahagia sebagaimana bahagianya aku yang belum rasmi BEBAS dari eseimen. yeah! tahniah. #apa aku merepek nie? HUH! peduli apa.

bukan maen meronta jiwa, seakan anak kucen kecitt, tomeyh, terperangkap dalam hati, diorang berdua bahagia, tepuk2 tampar, "i lap you, you jangan tak lap i pulak yea?". Tak kurang jugak mereka yang amat tersenang hati, hidup tanpa memikirkan masalah orang lain. BEBAS. "kau dengan hidup ko, aku? opkoss la bro dengan hidup aku", kawan kau bersepah gaya ramai sayangkan kau, bila dia buhsan, dia datang cari engkau, engkau buhsan engkau pergi cari diorang. TAPI itu orang, bukan aku. aku bukan artis, jaoh sekali retis.

aku mungkin orang terakhir, #itupomm bila da tade orang dia nak berkawan. aku mungkin membosankan # itu kalau dia jumpa geng2 dia yang 79kali hebat. aku sedih sedangkan semua boleyh gelak sakan gaya nonton muvie hantu pocong #lawak kea? aku keseorangan bila yang lain berteman. aku kurang, tapi semuanya bagus kasi dia. dia hebat cool, aku looser! haishh .

tapi atas nie bukan aku, orang lain yang mungkin ada rasa macam ini. tapi percaya " whuteverr is happen, the only thing you have is you and yourself " dan orang lain tak berhak meragui keikhlasan niat kau dalam sebuah persahabatan, menghukum kau gaya engkau manusia paling tak guna atas muka bumi ini. tak ada sesiapa berhak menghukum diri kau. setiap orang itu dikurniakan keistimewaan berlainan daripada orang lain.dan dia belom tentu berjuta kali Ohsemm. "hari ini hari kau, tapi esok lusa sape tahu?". Tuhan itu maha Adil dan mengetahui. Dia takkan menduga kau dengan dugaan yang di luar kemampuan kau . berdoa dan berdoa. janji Tuhan itu pasti :) terus tabah!



Betul tue Mr. Rabbit 
:)


whuts?: erghh, rekaan semata. langsung tiada kaitan melainkan hidup atau mati


till next BOO bubbling


bubye Peoples

4 comments:

Rozuan Ismail said...

hehe.we have next exam.gud luck.

Joe_Hans said...

moga terus tabah... pui3

semutsengal said...

yayayya,

aku rasa kau perlu banyak sabar sekarang ni.

syafiqakarim said...

sebab tu aku selesa sendirian kot
dan bkawan dgn para blogger,
bkn kawan.sebab kawan itu lawan.err

sila tabah.haha