Ikan-Ikan

Monday, November 7, 2011

Mana Hilangnya Dotty?

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Aidiladha

masuk hari raya kedua, aku berani jamin mesti ramai still menikmati sup tulang lembu, depan tv. perghh! nikmat gilos, lembu disembelih fresh, kemudian dagingnya diedarkan masjid sekampung. part daging memang aku tak makan # sejarah hitam, 10 kali kuar masuk toilet sebabkan daging sembelih fresh. tapi kalu part tulang, sape boleyh tahan. kasi letak dalam periuk, campak sup bunjot,buat masak sup makan dengan bihun. sampai sekarang aku masih boleh dengar bunyi hirupan Opah ketika menikmati bihun sup tulang. penuh berhati-hati. katanya minyak terkandung dalam sup tue boleh merosakkan  lip balm perisa Cherry yang baru dibelinya di Watsonn #oke bye. naseb baek tulang tue keras, kalau lembut mahu ditelan semua .

semalam, mak kata mahu balik hari, tamo balek kampung terlampau lama sebabkan adik aku yang masih berpraktikal kena pulang awal ke Penang. lepas Solat Sunat Aidiladha pulang ke kampung, tengah malam balek ke rumah sendiri. selepas ayah aku drive gaya Micheal Syumakerr, lap ibarat Rossi kami sampai kat rumah dalam tengahmalam. kepulangan kami disambut rancak oleh kucing2 kesayangan. termasuk la kitten2 yang-alahai-comeyh. kedek2 dia lari. sesuatu jadik! # apa? apa? kittens yang dahulunya berempat, tinggal 3. tapi aku buat tak kesah. mungkin sebab dia maen aci nyorok atau mahu buat surprise sempena kepulangan artis.hah! pedulikan.

then, semua kitten meluru masuk, termasuk mama dan abg sulong dorang. bukan maen melompat sakan, menyusu beriya depan aku, action # bajet susu mama korang sedap sampai aku nak pow buat Milk Tea. Gtue? pelik aku datang balek. Mr. Frisby ada, Stainy ada, Ginger ada. tapi mana perginya Dotty? mungkin Dotty tidur la tue koet . kat mana-mana.

selesai aku mandi, mencuci muka ensemm ibarat Tiz Zakiah nie, aku pom bersiap sebelum tidur. sebelum tidur sempat aku rebus ikan kembung untuk dijadikan makanan Tam-Tam dan Mama. Mama penat selepas meyusukan anaknya yang kuat gilos menyusu. tapi bila jea aku letak makanan tue, Tam-Tam lari sana sini. tak tentu arah. selalunya dia yang semangat abeshkan makanan. tapi kali nie tak!. keluar masuk rumah, mcm panggil aku. aku ikut dia #gaya Konan. p dia cam ttber lost. tatau nak aku cmne.aku agak ini mesti ada kaitan dengan mana hilangnya Dotty.

sampai hari nie, batang misai Dotty aku tak jumpa. mana dia hilang?



dari 4 tinggal 3
seekor hilang!
ini serius tahap Wonderpets.



dari depan ke belakang:
Ginger, Stainy, Dotty ( Hilang ), Mr. Frisby


Tam-Tam si abang sulung yang tengah risau


whuts?: dulu pernah anak kucing aku kena makan dengan anjing, aku pun pelik. anjing sekarang semua taste tinggi, risau pulak aku dengan Dotty. 


till next BOO bubbling


bubye Peoples 




2 comments:

cha zainol said...

aku xmakan daging lembu atau ape ape yang ade kaitan dengan lembu. selamat makan sup tulang.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

dotty come to babah come!!!!