Ikan-Ikan

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari R a y a Aidiladha

Assalamualaikum w.b.t & Salam Aidiladha

gaya aku bukan salah sorang zombie yang keluar meronda malam mencari mangsa buat korban besok hari. tapi masih tetap bersenyawa, Erggh! for correction, its actually bernyawa, Terima Kasih Allah. mungkin masih terngiang kala mana Opah aku sakan bersemangat ibarat menang award " Nenek Terbaik Zon 6: Kampung Kati " # itu kampung aku la weyh, ala2 neighbourhood Las Vegas. jeritan beliau bukan semangat mengalahkan kem komanden PLKN, tapi mungkin boleh diikhtiraf sebagai one of the next Marvel: X-men Charater, jeritannya mampu membuatkan ayam gaya lari tak cukup tanah, para cucu terpaksa berhempas pulas bingkas bangun melapor diri. tapi nak buat macam mana, itu lah Opah kesayangan aku. # selalu jadik mangsa laga pipi, aishh!

Raya Haji bukan semeriah Raya Puasa. tapi bagi keturunan kami, sudah menjadi tradisi tak kira raya apa sekalipomm semestinya membuat lemang itu wajib. tapi menurut Opah, kecuali hari Krismas, raya lain semua wajib kerana mungkin hari itu nenek keluar memburu. bila semua berkumpul itu memang jadik kepuasan bagi Opah. kemeriahan berganda mengalahkan kami jea keluarga yang menyambut raya kat kampung tue. #dann opkoss bila ada cucu gaya artis menang anugerah skrin. so bertumpu mata tertarik sama cucu dia. ehemm. #oke bye

Opah is a great lady, for me, she's never grow old. aku tahu, jauh dalam sudut hati opah, opah pernah bercita-cita untuk menjadik wonder women. haa? yang pasti aku jauh melalut dr title asal. tapi bila setiap kali raya, semestinya first thing melintas dalam otak kanan aku adalah opah aku . tade opah, macam tak lengkap beraya. i love u opah



yang nie kira pemusnah kerdil
bila dorang ada, kira macam bala tentera penjajah
datang serbu kampung 
mengusik opah nombor satu 
suka tengok opah dorang melatah
HUH!


Selamat Hari Raya Aidiladha 



whuts?: bukan main senang2 aku buat gurau sama opah. tapi aku tau opah sporting. ampun! HEHE. pic opah tade. katanya beliau memilih untuk kurang berpublisiti. tak mahu cter bukan2 mengenainya keluar sebelum pilihanraya kampung berjalan. 


till next BOO bubbling

bubye Peoples




3 comments:

iKhRam said...

amboi opah dia.. hehehe
saya ni pun peminat lemang. bgun tido di pagi raya, mesti cari lemang.. hahahaha

Encik Merah said...

AiYoo??

Nak Lemang Sikit, Kt sini Lomang Segera AdLLah.... Bestnyer~~

SuperOPah With SupeSirent!!!

SupeFIsh Wth Super Bloggin....Keep'in Blog'in .... I'm SupeFans

Nom Nom Nom (^^), <3

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

love u too opah...muah muah..