Ikan-Ikan

Tuesday, November 8, 2011

Aiyakk! Cuti Punya Kerja

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Hari Bekerja

Awal pagi gila sudah celik semata-mata mengadap lappy dan ONLINE. sedangkan tidur jam 4lbeyh disebabkan ONLINE. #berapa banyak kau nak highlight ONLINE? fullstop. masa bercuti kebanyakan dihabiskan untuk bersantai, rileks, menarik nafas dalam hembusan bayu Laut China Selatan gaya ber-honey-moon di Borneo # betul ke geografi aku nie? pape pomm, its going worthless. a while. bercuti dengan misi Wawasan 2053, di mana aku semestinya menyentuh buku, aku tekankan sekali lagi, MENYENTUH buku. hanya sentuhan, bukan bacaan #erghh, whuteverr Maria Elena. Im so in Love with Her Whuteverr. Again. Whuteverr!! 

Perlu fokus, fokus dan fokus.  Midsem Test yang menanti beratoq panjang gaya ketapi. tue dia heh, loghat Penang pakat semboq kluaq, cik tak tau, cik tak tau. perlu diingatkan, aku sudah dalam Tahun Akhir, wlupomm Semester 1. perlu sedikit gegeh dari kebiasaan, dalam usaha men-Topup pointer yang berbaki. perlukan tahap profesionalisme yang agak tinggi, berkeyakinannan, dan mampu menghadapi masa depan. #Aiyakk, politik masuk. 

Masih teringat lagi kata Lecturer subjek Biologi Pemuliharaan , 
" Jikalau kamu berkeyakinan dan pasti untuk memilih pekerjaan yang jauh tersasar dari apa yang  kamu belajar di sini,pastikan kamu masih mengingati dan mengamalkan apa yang kamu pelajari terutamanya bagaimana menjaga dan memulihara alam sekitar "
Walaweyh-weyh! gaya Dumbledore kasi wasiat kat sume student bakal Grad ilmu Magik, tapi aku mendengar penuh tekun, terus aku simpan jauh dalam sudut hati      # perlukan kepastian, rezeki Allah kita tidak tahu, selain Berusaha maka hendaklah bertawakal.minat aku terarah kepada bidang lain, tapi aku tetap menyayangi biologi tumbuhan yang aku pelajari. Insyaallah. Amin. First career is Bio-based. Second is hurmm, Let's See

Aku bukan Genius, Jauh sekali apa orang panggil Gifted. Usaha aku bukan seperti engkau-study-bagai-nak-mati, tapi bukan bermaksud usaha aku tue Lite-Lite sajork. Harapan aku tetap seperti Orang Lain. Mahukan Kejayaan, Gembirakan Emak Ayah, Bantu Adik-Adik, Orang Susah, Menjadi Hamba yang dirahmati. Insyallah. teruskan usaha, berdoa dan bertawakal



Bila kerja bertimbun, Aku mula stress, tension
bila aku tension, aku mungkin nganga jerit gaya Domo-kun
Ahhh!!
* Domo-kun nie Sarung Mp3 aku. Comeyh gaya Tuan Dia #okebye


whats?: maaf, aku bukan sempurna, tetap manusia biasa. aku mahu diterima gaya manusia lain. bahagia seperti orang lain. maafkan aku kalau aku banyak buat salah kat korang-korang. yang pasti, ini bukan aku yang kebiasaan. cuma aku tengah mengumpul kekuatan. terima kasih untuk semua "harapan". sebab itu memberi "kekuatan". i got really a Nothing to build a Something.



till next BOO bubbling

bubye Peoples 



7 comments:

YOUsoF said...

Aiyakk! Respek, relaks dan respon la bro.. ;D


Semua orang pun ada cabaran macam kau, salah satu 'musuh' ketat memang ONLINE pun. Kalau kau pandai handle, bagus la jalan kau lepas tu insyaAllah..


Aku pun tengah mengumpul kekuatan..


Apsal comel sangat sarung Domo tu??

Hizami Rahim said...

comel domo tu. :D

ikan said...

youSOF: Insyallah, cepat atau lambat kter kne sedar yg kita sbnrnye tak buleyh bgntung penuh kpada org laen melainkan diri sendiri

bab domo tue, comeyh kann? tapi kdg2 ase mcm aku terbawak anak patung g klas . shuwitt

ikan said...

hizami: tengs!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

jangan menjadi bodoh sombong...better kita menjadi bodoh & bertya..supaya kite x sesat jalan..hehehe...

comeyyyyy~~

eszyamin said...

sama la kita..cuti yg useless!! ntah apa2 bila pikr balik..erghhhh

Rozuan Ismail said...

i pon jarang update blog untuk bagi fokus pada midsem test yang bakal beratur tak lama lagi