Ikan-Ikan

Monday, November 28, 2011

Riang Ria Fast-food!

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Malam

Kadang-kadang aku rasa macam aku nie seorang juruhebah Berita, selalu mulakan entri dengan kata aluan salam dan ucapan selamat2 # bakat tue ada, tapi stesen TV tue buta tak nak upah aku. SIGH! mungkin aku layak jadik wartawan Adulah-Wahai-Rakyat #haha, Sori Uncle Karam. Sebelum ke laut, meyh sini aku nak cerita mengenai Fastfood. Setengah orang selalu bergaduh tentang tempat makan mana kita nak pergi? nak makan biasa-biasa ke? masakan panas ke? Big Papaya Donut ke? aishh, isu besar. gaya buleyh buat gaduh makwe-pakwe #buhkan aku sebab aku single dan Selena Gomeh masih setia menanti. titik. tapi selalunya dan semestinya aku memilih Fastfood. yakin beserta tahap konfiden tinggi menggunung. sebelum orang tanya, aku anggukkan dulu. HAHA.

Tapi bila terpaksa memilih fastfood mana satu jadik pilihan kalbu pomm boleyh jadik riuh sekampung. lagi-lagi time lunch hour. yang nie berger murah, yang nie boleyh tambah 50kali air FREE! jugak tak nak kalah kuah asam pedas pure murah-tanpa-serai #ada kea? tapi aritue aku yang jumpa.  aku konfidenn angguk Mekdi! Mekdi! # ekau hangguk lagi, aku hentak kang kau derr. walaweyh-weyh, sape boleyh tahan tengok senyuman Mr. Donald bibir pakat nak pakai lipstik dekat 2 kaki atas aras laut tue, yang setiap masa 'keras' menunggu di bangku. lagi2  fries rangup +  ayak tambah free. dan Sundae Chocotop. untong2 kau beli set large, kau boleyh dpt serbuk cheese/bbq buat makan dengan fries. memang boleyh buat air liur titik-titik. Superb kann?

Mekdi tak ada dikriminasi. wlupomm kau dah ternyata muka kau muka abang2 STPM, dan SRP, tapi masih pelayan tue kasi kau order Hepi Meal.# yang nie feveret aku, dapat mainan, leyh aku buat main dalam bilik. Kalau rasa macam Makcik-Nasi-Lemak tak meniaga arinie disebabkan dia kena pergi ambik kad laporan kat sekolah anak dia, kau boleh breakfast kat Mekdi. #jangan tanya mekdi bayar aku berapa. baek punya promote. Fastfood itu wajib, lagi2 bila time kau outing. aku tatau larr apa jenis pelaris dorang pakat tabur. tapi still Fastfood is the first choice # itu aku, korang? angguk 57kali kalau setuju dengan aku 



Semua pakat order mekdi


hujung minggu lepas aku ke Mekdi, sempat aku grab benda nie

but, sebelum sempat aku culik benda nie,

kata aku: abang satu nie boleyh?
kata abang: bawah 12 kea? bukan 3 tahun setengah kann?
kata aku: agak2 arr bro, muka baby-face nie?  
kata abang: oo, oke. sowie bro tak perasan #oke bye

setelah dilipat, karate gunung, gulung2 
jadik la gini


Kitty


Mr. Humpty


Puss in Boots 


Puss in Boots 3D
sape nak banjer aku g tengok muvie nie?
pliss someone..
o,O
Pftt!


whuts?: ternyata rupa fizikal langsung tak melambangkan kematangan. tapi Hidup hanya sekali! so, kita enjoyy! HAHA


till next BOO bubbling


bubye Peoples 




5 comments:

Miss Xyz said...

lorh, nk try buat jgk.. ;)

iKhRam said...

yg mematangkan tu hanyalah minda

kim heeruul said...

haha..gua dh terlebih had umur.
boleh grab kan untuk gua tak ? heheh

Nurul Iman Rosman said...

best nye.

nak main gak mende tu. hihi :D

YOUsoF said...

Aku juga sigle, sama macam Irma Hasmie. ;D

Kalau aku tak memilih sangat, mana yang menggoda selera, aku try je.


Aku mintak Puss in Boots tu ye.. terima kasih.