Ikan-Ikan

Tuesday, November 22, 2011

Sukan Sea 2011: Terima Kasih Skuad Harimau Muda!

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Malam

Fuiyohh! ternyata Perlawanan Bola Sepak Malaysia dengan Indonesia sangat hebat dan mendebarkan. tapi siyesh macam mana aku boleyh tak sedar malam tue adalah Perlawanan Final Harimau Malaysia menentang Garuda- Indon. patot larr kafe sesak gaya KL Sentral.masing-masing laju mencari port, siap tarik, susun kerusi lagi tue. bukan maen brutal bersilang kaki si junior2. kata match bola, opkoss nak kena santai abesh kan? apa la aku nie. whuteverr its is, as soon as the game started, semua mula sorak. bukan maen terkinja melompat pom ada, gaya dia jaringkan gol, bajet dia gol keeper kebangsaan, lagi budget kalau dia tue bajet yang dia tue Baddrol, kapten skuad Malaysia . tapi sekali lagi aku kena paham konsep, ini ialah football match dan ini ialah reaksi normal si kaki bola.

Ehh! bukan aku tak bereaksi. bukan aku tamo sorak sakan gaya yang lain. tapi aku dok feel hirup Mee Bandung-Superb-Hebat buatan kafe kolej aku nie. kebiasaan aku order Kuey-Tiow-Kungfu-Kuah-Leleh. tapi malam itu ttber tekak aku rasa macam nakkan kelainan. mungkin sebab aku baru tukar ubat gigi jenama lain, so dr tekak, ke anak tekak, lidah, gusi termasuk gigi tercantik aku nie # perasan doeh ekau. semua rasa lain dan sangat lain.sekali dorang sorak, sekali aku pom sorak. tak tahan sebab tergigit cili padi dalam mee bandung tue larr.banyak babak yang agak mencemaskan, tolak menolak sesama pemain, kad kuning melayang-layang, mungkin si Diego rambut terhebat macam sengaja menolak Fakhri which is aku paling taleyh terima. aku akui aku bukan peminat bola tegar, tapi aku semestinya 100% menyokong team Malaysia dan tak ada motif kukuh kenapa aku perlu menyokong Indonesia wlupomm pekerja kat kafe aku nie ternyata sumenyea pak-pak indon mari. Malaysia gol, kita sorak. Indonesia gol, dorg sorak, kter BOO! jea la kann?HAHA



yeay! menang besau
balek kita buat kenduri, makan gulai kawah.
haha.



gambar hiasan:
dek Malaysia menang, aku sengih mata sepek gaya apek
walaweyh sangat!


whuts?: tak paham aku kenapa pemain indon tue siap maen hembus2 sblom tendang penalti.halo-nye-la-hoi perlu kea? juga terharu bagaimana bola boleh menyatukan kita sume. such like the best moment everr. proud to be Malaysian! Thanks Harimau Muda. Aumm!! 


till next BOO bubbling


bubye Peoples 



3 comments:

Eida Arina said...

apa punya santai ayat2 anda ni ha...best baca...haha...^_^

oh....syg apek banyok2....hihi :P

Chenal said...

Layan makan...perut kenyang
Layan bola...hati senang

YOUsoF said...

Cayalah Malaysia! Match tu memang betul² mendebarkanlah. Aku buat² steady je, tapi tak bole tahan mulut mesti nak menjerit bila Malaysia try. Bertambah bangga aku menjadi anak Malaysia!!



Perangai macam orang tak matang. Orang Indon sendiri pun ada yang malu dengan perangai kawan² dia tu.