Ikan-Ikan

Saturday, October 29, 2011

F for Fraser (Part 1)

Assalamualaikum dan Ermm .. ( Blurr!)

2 weeks ago, #cakap omputeh tue aku la koet, tapi aku nak cakap melayu jugak, HAHA. aku bersama coursemate tercinta, sayang gaya mahu cium pipi pergi menerjah puncak si Bukit Fraser selama 2hari, satu malam. bersama lecturer bagi menyempurnakan misi penjelajahan mencari spesies2 baru paku pakis yang ada kat sana. bukan kutip sebab nak buat jual pasar malam Cik Kiah, tapi untuk research, simpanan bagi kemudahan di masa mendatang . gaya aku macam penyelamat dunia. SIGH!

tamo bebel panjang, sebab konpem boleyh kasi banyak pasang telinga berdarah .

meyh layan Pic kami <3


tempat sarapan 
wlupomm ianya milik mak cik Kiah Fraser
tetap bercirikan English 
kelas ko Kiah!
#ye kea milik mak cik Kiah? aku pom tak sure



semua bangunan kat sana, boleyh dikategorikan 
berciri Inggeris
that's Y Fraser known also as "Little England in Malaysia"





bunga -bunga bukan maen tumbuh segar
tempat sejuk
kalau tanam bunga lawang pom aku ase leyh tumbuh kelopak
SIGH!


superb Cool
kata kawan aku, kerusi nie bagi orang tua yang tidak berkemampuan 
bercangkung ketika Ehemm-ehemm
#sendiri boleyh paham koet
inovatif!


tamo komen panjang.
tapi dorang2 nie la orang gunung 
haha
kecuali aku
love THEM!

whuts?: sejuknya mencucuk tulang hitam, tapi siyesh best wlupomm nasi putih dgn keli sambal dekat RM7.50.mampu?


till next BOO-bubbling

bubye Peoples


4 comments:

faiz amir said...

cantik gambar2 tu , haha , pegi fraser ta ajak ak , tape tape , haha , gurau -faezamer <3

cha zainol said...

hahaha. nama pon litle england. mmg lah 7.50 :)

YOUsoF said...

Belum ada peluang lagi nak jejak kaki kat Little England ni. Serius teringin!

Kerusilubangtengah tu nampak macam bersih sangat. Ntah bila last dibasuh agaknya. haha


RM7.50 untuk nasi lauk keli sambal, TERBAIK! ;D

Rilakuma Merah said...

Huwaaa bestnyer..... Penah Pegi Ikot Rombongan Skola Dulu.... aktiviti mlm2 ktorg just nature walk... SEjuk Gler~~ Masa tu sumpa bawa Sweater tipis cuz igt mcm Cameron HLand. (==")
The best part, Pagi2 Bangun Kabus Masok Bilik....Syok!!!!
Ase nk jer P lagi, Klu Ad Rezeki