Ikan-Ikan

Thursday, October 27, 2011

Soal Kacuk dan Mahu Kurus

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Malam 

malam nie sepatutnya dimanfaatkan sepenuhnya dalam menyiapkan mana-mana kije yang tertunggak sudah lama. tapi keadaan macam tak mengizinkan, bila mana kelas habis agak lambat, PLUS kepala saya tengah pening, pusing-pusing. so, semuanya tergendala sebab bila pening, mood nak-buat-kerja semua terbang pergi.

kata orang, muka aku macam cina. tapi aku sedikit dark colour. pelik? mungkin sebab mata sepet ini, bentuk muka yang serba sedikit ibarat Lee Hom, yang bukan sepupu sepapat dengan Lee Chong Wei #engkau mimpi agak jauh, boleh tak sedar diri? pernah masa berjalan-jalan pusen kota, ada sorang mamat salesman nie tegur aku, punya bukan-main-bersembang, sekali terlontar ayat nie. "aiyakk! YOU ada mixed chinese ke?" sipu-sipu malu, tapi bukan main konfiden aku sembur, "ermm, AAH ieye. sebelah ayah saya punya moyang pure chinese, tapi saya sikit gelap ada" hakikatnya memang betul sebelah moyang aku memang ternyata chinese, tapi kalau yang putih kuning langsat itu semua DIA, aku nie kacuk punya kacuk. jadik la melayu yang tak bper nak cina . HAHA. punya bangga sehari aku time tue, siap bercerita kat kawan aku, sekali tengok dia pun dapat dialog yang sama dari mamat tue. hah? aku benci kau.

mahu kurus? HAHA. aku buat masa ini tolak nasi, lebihkan roti. tapi ternyata iman aku belum cukup kuat untuk mengatakan TIDAK kepada nasi. haishh, kenapa la payah bebenor nie? mungkin perlu azam kuat. usaha itu penting, tapi kalau aku asyik berpegang kepada pepatah " sehari kurang sebutir nasi, lama-lama boleh kurus" jangan mimpi la. sampai 2434 punya tahun pom belum tentu. Pfft .




sebelom masuk tidur awal
pakai spek-mata-makmal 
pose ala2 bulimia punya mangsa
bajet kurus+mata sepet macam anak cina
HAHA


whuts?: selagi boleh bermimpi, mimpi la semimpi-mimpinya .


till next BOO-bubbling


bubye Peoples 



5 comments:

Lea Isnawi said...

betul2..susah nak ckap kan TIDAK pada nasi...huuu

Mohd Zakwan said...

wow. kacukan !! hebat . hhee
tataa :D

Rozuan Ismail said...

oi,perlulah.jangan nak perasan lebih ye.melayu sudah!!

cha zainol said...

sangat susah. once kau stop amik nasi nnt bila kau amik semula badan kau naik bagai nak gila.

iKhRam said...

cina ker, melayu ker.. janji anak malaysia..!!