Ikan-Ikan

Friday, December 30, 2011

Adrenaline-up Session

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Petang

Masih ada perasaan takut-takut untuk mendekati laptop dan membuka blog nie. ye loeh, sekarang musim study week. masa yang sepatutnya dihabiskan untuk duduk diam, buka buku dan baca sampai anak mata hitam nie naek bertukar putih # menakutkan kan? but then, ketakutan yang sikit-sikit tue tadi, slow-slow aku hiraukan. dan kembali gagah, bersemangat untuk buka blog, dan last update for the exam week # tapi, ieye kea? korang taleyh tentukan, dann aku maseh 58 kali kurang pasti sama ada aku cukup kuat nak jauhkan diri dari online, atau facebook, atau membuka blog2 orang masa study week & exam week nie.

Suasana sekeliling automatik berubah sekelip mata. fakulti lengang, kafe kolej sunyi gaya kafe nie macam berhantu, punya zombi gigi bercabang 18 dan tak sape berani datang makan. koridorr floor dekat bilik aku nie pomm macam payah sgt nak jumpa orang. melainkan waktu solat, atau orang mandi. ieye, ini sebenarnya penangan minggu exam yang bakal tiba. masing-masing macam zombi, tak bernyawa. pandangan mata kosong. jalan pom da tak bertegur sapa sebab kepala naek tepu dengan lecture notes yang kena dihafal. 

Aku maseh kena menyiapkan eseimen terakhir untuk semester nie, sambil pandai-pandai mencuri masa untuk study mana-mana yang patut. aish! paling susah menukar diri menjadik manusia paling skema atau nerd. 3 jam mengadap lecture notes tanpa henti, gaya boleyh buat ketiak aku naik lenguh. seriau dia sampai tahap aku kurang senang nak tidur wlupomm rumet aku mengaku dengkuran aku tetap sama macam sebelum study week. # haa? haha. ini musim hormon turun-naik, emosional tlbeyh dari kebiasaan. HUH! 


gunting besau gaya gunting bunga dalam pasu tue
bukan untuk bunuh diri
dun try at home, Peoples
HAHA!


nie bukan gelung rotan 
yang kita guna masa kelas PJK
yang boleyh guna buat goyang-goyang pinggul tue.


memang tempat nie cukop besau & luas
tapi bukan untuk aku sorang.
untuk ramai orang
cool!


muka nie hensem, flawless gaya penyanyi k-pop 
# muntah kaler hijau askar sekarang. 
tapi tuan punya muka nie nak mintak maaf
kalau ada terlepas cakap, terhina, terkutuk, ter-mengumpat, tersepak
terkejut atau termakan chokie-chokie korang.

Doakan aku, dann Insyallah korang semua ada dalam doa aku.
Exam itu tak sama macam dugaan hidup. Tapi, selagi korang 
terus berusaha, berdoa & bertawakal
Insyallah. 
Janji Allah itu pasti!
aminn.

gudluck Peoples 

whats?: entri post gaya mesin semua bahan memasak dalam satu blender, bercampur-campur. Ngee!


till next BOO-bubbling

bubye Peoples  

3 comments:

ayie said...

dekan lagi la orang tu..hehe

syahirooAhmad said...

sunnyi best tu.. leh la kau focus ngan asaimen kau tu.. :D

Rozuan Ismail said...

good luck babe