Ikan-Ikan

Saturday, March 31, 2012

Bagaikan Jodoh

Alhamdulillah, hari ini Allah masih panjangkan usia aku. Bangun dari tido yg buat aku rasa segar, hilang segala letih semalam. Macam bese, entri aku cter pasal bangun tido, takpomm tido jea, mungkin lain kali aku buat kisah makan. Belum pegi toilet, gosok gigi, basuh muka, aku dah menggagau mencari lappy. Nie buleyh kira isteri kedua selepas isteri pertama, Henpon. Hehe. Bersemangat gigih, nak online. Apa cter baru, sape kawen, sape cerai, sape gaduh. Semua tuh perlu dan perlu di-updet. Terbukak pulak pintu hati nak godek Beautiful Nara. Saje nak tengok2, tinjau2 benda baru. Belek2 punya belek. Terjumpa entri pasal Irma Hasmie bertunang. Aloloeh, hati mana yg tak cair menengokkan keayuan si Irma nie. Lemah-lembut, sopan. Gemuruh  getaran jiwa!

Alhamdulillah. Berseri, bercahaya.

Btw, a very sorry, kalau cter aku nih basi. Bukan salah aku, mungkin kurang baca paper. Tersentuh dengan kisah pertemuan dia dan Insyallah si bakal suami. Depan Kaabah, di Mekah. Besarnya kekuasaan Allah. Kasi hidayah dan pertemukan jodoh dorang. Papepomm, terus doakan yang terbaik. Semoga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat. Siapa tak mau berjodohkan dengan teman hidup yang baik, soleh. Kalau aku tanya, konpem ramai mengangguk. Tapi itu semua kuasa Allah, tapi tak mustahil bagi kita untuk terus berdoa, meminta segala kebaikan dalam kehidupan. Insyallah, janji Allah tue pasti. Amin.

Beberapa hari nie Coursemate buat perangai, suka nyakat aku pasal kawen2 nih. Malu tau? Naseb baek korang nie cumeyh. Aishh! Aku nak rekemen korang cter "Hatiku di Kinabalu" siyesh best sebab ada Irma Hasmie :)

8 comments:

syakey said...

suka tgk irma hasmie <3

Joe_Hans said...

Mudah2an jodoh kita pun berada ditempat yg baek2.. :)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

Allah knows the best. =D

bila kau pula nk kahwin haha?

Rozuan Ismail said...

hehe.sape lah yg kacau pasal kawen tuh kan

ikan said...

syakey: yeap! suka jugak tengok dia nie, sejuk hati :)

ikan said...

Insyallah amin, doakan yg tbaek untuk semua :)

ikan said...

SAYA BUKAN SAMDOL: seploh ke dobploh tahun lagi ke. nak enjoy2 dulu. hehe

ikan said...

Rozuan: hehe, tue la. rasa nak geget2 jea rasa ><