Ikan-Ikan

Thursday, March 29, 2012

Kejutan Terkejut

Terasa kelakar semacam semalam. Kelas boleh dikatakan habis agak awal. Jam 1 petang. Kebetulan aku memang bukan jenis yang perlu makan breakfast setiap pagi, dan selepas kelas jam 10 pagi, aku bersama kawan2 makan kat kafe. So, After kelas jam 1 tuh, gaya lipas kudung aku balek kolej, terus terjun papan anjal ke katil di bilik. Heaven! tidur siang, berselimut, sekarang musim salji. Sebenarnya musim hujan. Ttber! henpon aku berbunyi. Gaya cerita seram filem. Mak Cik aku kol. Katanya nak jumpa. Terganggu tido tapi pikirkan tanggungjawab sebagai anak sedara yang berwibawa, aku gagah bangun. Dengan bulu mata lentik nih, aku kuatkan jugak bahagian otot atas mata untuk celik. Perlu mandi, dan segera pergi berjumpa beliau. 

Tiada beza antara kami. 
Muka aku sama macam nie time bangun tdoe.
cuma warna anak mata aku kaler hitam.

Makcik aku mesej, katanya dia take time cket. Sebab ada kije yang nak kena disiapkan. So, aku pom berlaku selamba. Tengok 2, 3 orang atau buleyh jadik lbeyh yang dok lalu lalang depan aku. Mungkin ada yang menjeling2, or usya jenis takot2 kantoi. Lenggok tubuh badan aku jelas yang aku kurang selesa dengan pandangan serong 45 darjah tuh. Bagi aku, itu sudah cukup yang menjelaskan yang aku nie bukannya Aaron Aziz. Tapi aku yakin, setakat bahasa tubuh tuh adalah kurang memuaskan bagi dorang. Dorang perlukan penjelasan, iaitu penjelasan dari mulut aku sendiri. Tapi sebabkan makcik aku kol, so aku terpaksa tinggalkan dorang. Jelas terpapar kesedihan di raut wajah dorang.

Jangan perlakukan Izzah sebegini, Aaron
ouch!

Seperti biasa, bersalam, bercium tangan. Adat Melayu, budaya timur. Mana buleyh lupa doeh! wlupomm muka iras2 Mat Salleh, tapi aku tetap pentingkan rasa hormat yang ada. Yea, terus bincangkan soal Job, makcik aku memerlukan aku untuk menunjukkan mengenai blog. Sebelum nih, aku pernah cter mengenai blog aku, tapi dengan muka harapan yg Mak Cik aku takkan bukak dan tengok blog aku tuh. Sekali Mak Cik diam, ttber Mak Cik bersuara "Macam dah lama tak update blog tue kan?". Aku Down! siyesh rasa malu. Dengan harapan aku yg bukan maen tuh, tapi akhirnya makcik aku bukak jugak blog aku. Huhu. Abes pecah lubang, cter mepek2 aku. Huhu. Dan bertekad utk lbeyh gigih meng-updet story2 baru. Yeah!

Gua kantoi dan malu.
Hehe

Sayang la sama Maksu. 
Insyallah akan diusahakan sebaiknya.
Amin.


Ye, aku sedar. Pengaruh Novel & drama terlampau kuat. Maafkan aku. Hehe.

Source: Google

9 comments:

Umar said...

nice! memang cara penulisan pengaruh novel!

kura said...

kantoi? hahah..

Rozuan Ismail said...

wah, i love your writing style personally.

Nazrul Izzat said...

huuuuu... aku pon tgh nak habeskan ombak rindu..huu..

ikan said...

Umar: Tengs. tuh, skang nih ttber suka pulak nak melayan novel. pastuh, dah pndai berimaginasi cmnih. haha

ikan said...

Kura: yeap! kantoi, tersebar kisah hidup aku yg serba glamer nih :)

ikan said...

Rozuan: tengs dear :)

ikan said...

Ejad: aku ada suku lagi tak berbaca nih :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

woowww..makcik bc blog ko wehhh...boommmm!!!