Ikan-Ikan

Sunday, June 5, 2011

rupa VS hati

macam da penting rasanya kalau cakap pasal cintan2 nie lagi ..
tapi terpulang la, + bila da tade sangat idea nk update latest entry ..

hurmm .. 
btoi kea owang lebih memilih rupa dari hati ..?
nak muka yg mcm Fasha Sandha, Nora Danish 
dari tengkuk ke kaki nak yang macam Rebecca Nur Islam ..?
sah.. opkos. klu adr yg lbeyh baek kenapa mesti nk pilih yg ala kadar kan?
btoi tak ..? 

lumrah manusia . 
memang sukakan sesuatu yang cantik 
tapi kalu nak yg cantik jea nape timbul lak frasa " sedap mata memandang"?
rasanya tak perlu koet .. 

bila usya KRITERIA PILIHAN HATI*
macam2 dia beri . 

1. sebangsa 
2. seeloknya beragama Islam 
3. baik hati
4. pandai mengambil hati orang tua 
KELIMA ----> sedap mata memandang .. *yeke?

*rujukan internet semata .. common criteria. everybody also listed it .. 

sebaik jea jmpe ..

XX: awak kan ..? yang kter salu2 chat kat FB tue .. 

XY: yea .. saudari? saudari ... kann?

XX: ye saya .. awk sweet loeh * mata ke atas, tangan ke dada 

SEE? 

masa jumpa aishh bukan maen berlakon 
bajett dia la bolot sume award
anugerah skrin. OSCAR dan mungkin juga GRAMMY .

sebaik pulang, mungkin msg kijap2 
hai sihat? buat apa .. 
pendek jea bls
nak masuk tdow
dan2 nk tdoe awl.. kalu tak dlu 2 3 pagi pom blom tntu tdoe ag. tapi bler da jmpe nie, trus tdow awl .

sekali lagi .. LUMRAH. manusia memilih yang cantik dan konpem yang terbaik jea
tak de da term " sedap mata memandang, baik"
yang penting ada RUPA
kalu yang lelaki nyea mesti nk kne HENSEM, TOUGH
yang gegerl klu buleyh nak yang dahi licin, pipi cam telur, licin .. pinggang 24 *ada kea?

sedangkan hati sebetulnya patut dilihat ..
memberi peluang dan ruang kepada sebuah perkenalan
jumpa sekali dua takkan membuktikan pape ..
nak kne kenal hati budi
kalu buleyh kengkawan dia, soal sume
famili dia ..

itu yang menjaminkan kebahagian

source:


teringin nak macam nie 
kalau buleyh berkekalan ke akhir hayat 
ingat, rupa is bonus, yang penting HATI 

till next BOO-bubbling
bubye ..

whuts?: its not totally happen to me instead of my own opinion :) smile up!! 



 
 

3 comments:

Rozuan Ismail said...

hati tu penting kerana itu kekal.rupa itu tak penting kerana itu hanya sementara.tapi,realitinya, orang lebih pandang rupa dari hati.

ikan said...

suka statement u yg nie .. ppe pomm da lumrah kan ..? susah nk ubah

SS said...

Tapi ada gak yang tak cantik luaran, tapi berkekalan. harap dipertemukan jodoh yang ikhlas dan berkekalan sepanjang hayat :)