Ikan-Ikan

Wednesday, August 17, 2011

Bila si Budak Berpuasa # 3


# Hormati Orang Tua . Sayangi Mereka 

Kali ini Budak Hingus pulang ke kampung. Disebabkan Atuknya ada appointment dengan doktor gigi di pekan berdekatan. Kata Bapak, gigi atuk kena tampal kerana berlubang dek kerana Atuk selalu makan Cloud 9 .

Opah mula sengsara mengenangkan " cucu kesayangan " berpuasa di kampung .

Situasi C 

Sedang opah leka mengikuti tutorial hijab oleh Hana Tajima di Utube . Tiba-tiba budak datang menyibuk .

Budak Hingus : Opah, jom main Beyblade. #Opah jaguh kampung bagi acara Beyblade 3 tahun berturut-turut dan bakal melangkah ke peringkat Daerah selepas raya nanti . Opah akur .

Opah Letop : Ishh ko nie dikk. Opah tade masa nie. Tak nampak nie opah tengah tunggu LOADING tutorial Hana Tajima nie. Tahun nie Opah ingat nak berhijab gaya beliau . dah2, duk tepi tue dulu .

Budak Hingus: Aloeh Opah, jom la main dengan adik . Jom la .

Opah Letop: Tak paham bahasa ke apa? Eh! ko tue pose kan? Tak ke nanti dahaga kalau ayik main jea tue.

Budak Hingus: Tade la Opah. Adik oke jea nie .

Opah Letop: Ah! sudah. Nanti ko penat camne ?

Budak Hingus : Tak la. Tak penat punya.

Opah Letop : Apa jea yang ko buat bagi hilang penat tue ?

Budak Hingus : Adik minum la. Lepas minum adik g la main balik . La Opah, bukannya banyak pun sikit jea .Lepas minum tue, adik pose la balek .

# Dek kerana kecewa, Opah Letop terpaksa akur. Tahun nie, Tahun Yuna. Dan mengambil keputusan untuk bertudung gaya Yuna jea time raya nie . SIGH!

mari ikut kisah " Bila si Budak Berpuasa "

till next BOO bubbling 



whuts?: opah rock susah nak cari kan ..? HAHA





8 comments:

muhamad hanif said...

sebagai opah, aku menjawap :


wadefak budak hingus !



lalalalalllalalla

Hans said...

xleh blah tgok tutorial hana tajima
hahahaha
opah tu umur brapa?

YOUsoF said...

KEHKEHKEH.. bagus punya kaedah tuh! harap² tak ada budak kecil lain baca entry ini.. ;D


Baru nak suruh kau upload gambar opah dengan hijab gaya Hana Tajima.. heheh

Cik Domo said...

style la opah!

Faraa Eiman's said...

haha , sengal !

Edy Fee said...

haha otai giler atuk mkan cluod9.haha lawak giler..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sebijik cite ko ok!!!!

Umie Artoqiemie said...

opah aku shuffle weh, hahaha.

eh, dah exchange link ke?..