Ikan-Ikan

Wednesday, August 24, 2011

Ikan Nemo Masak Sambal

Assalamualaikum dan Selamat Berpuasa dan Menuju Raya*

*berapa hari jea nie kan? aishh nebess gaya mahu angkat nikah . ehemm

kurang 4 hari lagi kita bakal menyambut hari kemenangan nie. masing2 sibuk dengan persiapan raya. meriah sungguh. tapi paling meriah bila aku selalu dengar bebelan makcik belakang rumah aku nie. meriah dia pekik lolong menyuruh anak dia menyuruh anaknya kemas rumah. tapi nie bukan blog makcik tue, nie blog aku. so, cterr pasal aku . HAHA . sigh! 

aku pasti bila dah sampai ujung2 berpuasa nie, segala macam makanan kita da cuba. tak kisah la, seafood ke, ayam golek, ayam goreng rempah, kueh lompat tikam ko mati, dan Donut-Keras-Baling-Dinding. bila sume da rasa, maksudnya da tade specialnya. kadang2 masuk jea petang da mula susah hati sebab pening tatau nak masak apa untuk berbuka. silap2 leyh buat gaduh laki bini. HAHA .

meyh cnie . aku nak kasi resepi baru, latest . konpem leyh kasi ilang buhsan. time bukak jea konpem ko nak serbu gaya rumah terbuka menteri besau.

" Ikan Nemo Masak Sambal "


bese tengok kan ikan nie?
ikan nie la nak dibuat masak sambal
nie coral fish, atau pun nemo
pernah nonton FINDING NEMO?


yang nie2 .nie la kartun Nemo
HAHA

#Eh! tapi buleyh kea nie nak makan ikan nie ? cam beracun nie ? tak kea koma separuh sedar or mati ? 

haa.. konpem la weyh. ikan nie beracun. setahu aku tade orang makan ikan nie. sah dan konpem la aku bukan nak ajar korang masak ikan nie #sebab aku bukan Chef Alexander atau Mak Jemah . tapi ada kisah lain mengenai ikan nie. apa dia ? 

haa.. nie . meyh usya . 


ini bikin panas gaya kena serbu melodi .
Tam-Tam kucen family aku 
mula jdik high taste 
makan ikan nemo 
ikan bese leyh buat dia kena gaut katanyea


ikan kat atas tue ikan btoi, ukan plastik.idop. ikan nie salu owg duk bela dlm akuarium. spesies ikan air masin.

haishh . bulan pose nie plak dia mncuri nie. da la tak pose. hadoii! mne loah ko amik nie Tam-Tam. nie konpem ko saje bikin gempak. nie kang mahu ttber kawasan perumahan aku nie gegar gaya kena serang raksasa Otomen bila ad kang yg menjerit " MANA IKAN NEMO AKU?!!!!". konpem aku dok senyap, ko g jawab Tam-Tam

heyh! tuan dia baek ieye? take note. tak pernah ak ajar kucen aku mencuri. so, bukan salah aku nie. nie mungkin sebab si Tam-Tam nie berstrategi meraih populariti . aishh . ko bikin panas la Tam-Tam, tergugat aku . tamo buat lagi. JANJI? #angkat sumpah. SIGH!


aloloeh .
comeyh dia
meyh, come to papa .HAHA


konpem bikin ramai saket hati, tamo komen lbeyh. "Selamat Hari Raya"

till next BOO bubbling




whuts? : eh cm pelik. intro entri ukan maen, tiba tang tengah, dgn pangkal laen . lu bikin panas . aishh





6 comments:

AfiekJibril said...

kesian gile ikan tu...babap kucing ko..hhaa

Hans said...

geramnya plak aku dgn kucing ko
aku dah lah sayang nemo
sob sob sob

merahitujambu said...

kesian.sedap ke ikan nemo tu??hehehehe


nk doodle free jom laaa

Umie Artoqiemie said...

Tam Tam oi nak kaki ke??.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

weehhh ikan ko tu bela ke????ni kucing tu curik ke ikan tu lompat kluar???

YOUsoF said...

Mana Tam-tam jumpa nemo tu? Boleh tahan tinggi selera dia kan...