Ikan-Ikan

Sunday, August 7, 2011

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku

PERHATIAN

" Entri ini beserta isi kandungannya bakal membuatkan para viewer 
melelehkan air liur mereka . Kuatkan iman di dada, kawal nafsu, tabahkan diri 
tetapkan pendirian . Ini adalah sesuatu yang di luar kawalan .
Segala akibat dan kesan atas tanggungjawab sendiri . "



Assalamualaikum w.b.t & Selamat Hari Sekolah

Apa motif entri aku kali nie siap ber-signboard ala2 papan awas tepi jalan ini . tapi aku percaya motif aku kuat serta kukuh sebab aku join segmen nie . 

TADAA!!!
#pinjam efek tv


klik SINI


nie kira kali kedua aku join segmen-segmen nie. ttber semangat kerajinan menyerap diri. excited? opkoss la. bila ada bunyi makanan tue sudah tentu ianya sesuatu yang menarik untuk disertai . #perut bunyi, telan air liur dalam2. Gulp! Apa salahnya kan ..? memeriahkan suasana selain bertukar juadah berbuka puasa nie . aku dpt tow pasal segmen nie pom dari AfiekJibriel  setelah beliau kasi tag nama aku . disebabkan rasa terpanggil, maka nya aku pom mahu menyertasi segmen ini olehkawan kepada Hans Hanis ( Jejaka HOT ). hot ke? hot aku lagi dan lagi . haha . sowie Hans . :P

bulan puasa nie jea la segala macam makanan pelik korang leyh jumpa kan ..? ada makanan dari negeri sini, negeri sana . tak kurang jugak makanan dari planet Marikh dan Pluto . Kadang-kadang kalau makcik Bulan tue rajin, dia pun tak ketinggalan turun ke bumi. turut berniaga . memeriahkan suasana katanya .

PLUS bila nafsu makan membuak . segala macam makanan leyh nampak sedap . even biskut 4segi Hup Seng pom rasa Chipsmore .

nie antara Fevrett aku time puasa . meyh nk kasi share, p kat cnie jea la ekh ..? nak kasi live, duet lak tade . nak simpan kasi beli mercun . hehe POM POM

SOURCE:
#Pak Cik Google buat Moreh

1. Nasi Lemak Telur Goreng 


Perghh , memang tak ingat penangan nasi lemak nie. bila lagi kalau dapat beli dr makcik yg meniaga kat pasar malam Bangi tue .nasi lemak kat situ memang terbaek . nak yang kat makcik tue jugak. kalau beli jea kat dia, aku suka mintak dy tambah nasi . baru puas . satu scoop tambah RM 1.50 . Fuiyohh .. da macam Baskin' Robbin tue . naseb jea tak pakai kaler PINK . klu tak dpt satu scoop free. HAHA .

#sila hindari pemikiran kunen lagi berkeladak. majulah Blogger untuk pembangunan mendatang 


2. Pecal Sayur 




Telur Asin

+


Kari Bawal 

Ini kira Fevrett gila aku sepanjang zaman . kira macam kombinasi terbaik . boleh kasi tanding dengan Dinner Plate KFC . aku berani jamin yang nie leyh menang . PLUS kalau dimasak oleh ibu kesayangan aku . mana boleh challenge weyh . terbaek koet . tapi dinasihatkan korang makan dengan nasi panas. sebelum makan kasi gaul semua . pastu makan. glerr arr . nie ttber aku rasa cam nak g pasar lak nie . bli barang, suruh mak aku masak sahur esok . HAHA


3. Donut 


ini bukan donut Big Apple tue, Dunkin Donut pom bukan . tapi ini donut Malaysia bergula. kalau yang nie aku prefer yang lembut. bila geget rasa macam geget kapas . memang feel la beb . selalunya aku telan sekali lima, satu mana cukup KAN ..? 


4. Bandung Cincau 


kalau minum air nie time bbuka, konpem balik terawih ko buat lagi . sedap. dalam seminggu berpuasa nie, aku rasa da lima hari family ktowg bbuka dgn air nie . fevrett seisi keluarga.


nie larr antara Fevrett aku time bbuka . bukan bbuka time berpuasa jea, bukan bulan puasa pom aku gila makanan camni .tapi bila makan tue berpada la ieye? kurangkan garam, minimakan makanan berminyak dan juga Kurangkan Manis dalam Minuman, Lebihkan Manis dalam Senyuman . aceceh, da macam iklan tv plak nie . 


buat cukup syarat, maka aku TAG
ada berani weyh?

till next BOO bubbling 




whuts?: bila soal makan, mana boleh ada kompromi . :)



9 comments:

AfiekJibril said...

pergghhh...perghhhh..fuhhh..air terbaikkkk..

AfiekJibril said...

ikan tu bukan segmen Hans la..segmen org lain..hehe

farah wahida said...

aduyai meleleh air liur nii haha

Jejaka Terhangat said...

segmen kepada kawan hans, kehkeh..

wahh, pecal. memang best. baru je makan buat berbuka smlm. hehe..cincau bandung mmg sedap buat berbuka..

Thanks ikan sudi join segmen ni. senarai nama dah update. nnti check la kat blog JT yek..=) http://www.jejakaterhangat.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wooooo melelh ok....sibbaik x berbuka la ni haa...

iKhRam said...

tetiba teringin berbuka dgn lauk sardin masakan emak di samping telur daar kosong.. rindunya tp tak berkesempatan lagi..

muhamad hanif said...

wakakaka,

aku tak berani..aku tak berani.


lalalalalalala.

ayie said...

adeh sabar..sabar.. sabar..huhu

[sutera kasih] said...

singgah dr segmen :)

telur asin tu memang sodap kalo makan dengan nasi kosong & sayur masak lemak !!