Ikan-Ikan

Sunday, September 18, 2011

Selamat Datang Juniors

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Hari Belajar

gaya blog aku macam dah lama tak ber-hupdate, apa lagi sungguh kelihatan seperti rumah hantu tertunggak bayar cukai pintu. #moteph? . sawang merata2. tue belum masuk lagi kesepahan daun kering dari rumah jiran sebelah . hadoii . 

haha. diam tak bermakna aku hilang kena culik atau jadik tebusan sebuah peperangan . SIGH! bila kesibukan melanda, so aku pomm nak kne act bajet datin sibuk berpersatuan. selepas raya, hidup sedikit kucar-kacir . tape nasib baek aku ada ilmu ekonomi rumahtangga (ERT) masa belajar Kemahiran Hidup dulu. so, everything under my control . ALHAMDULILLAH .haha .

busy dengan intake junior baru, so aku pom dipanggil untuk melaporkan diri ke kolej. seawal seminggu beraya. diberi amanah menjadi fasilitator dalam memudahkan perjalanan minggu suai kenal / orientasi intake junior. hati mana tak berat bila terpaksa mengorbankan waktu beraya apalagi melihatkan air mata si Granny yang berlinangan untuk melepaskan aku pergi. tapi apa yang boleyh aku katakan. ini adalah antara sumbangan terakhir aku kepada kolej tercinta sebelum Grad . #ini tahun akhir aku, masuk final . need a very hardwork . doakan aku kawan . 

Orientasi? yeah . aku dilantik untuk menjadi PC Cheers . kene mencipta beberapa Cheers dalam menaikkan semangat si junior comeyh2 nie . termasuk la beberapa sukaneka . aishh . aku bukan badut, p aku oke jea . sonok bler melihat mereka seronok . bese la . kata orang Ireland, " orietation week is where your physical and mental been tortured hardly." #haa.. gtue . so aku menjadi satu lagi penambah keriangan buat dorg . sweet loeh dorg nie . teringat plak time ak mula register kat cnie, first year. innocent but curious. just like them :)


ramai sungguh, biru puteh nie .
maaf, kamera sy bukan dslr .
so blur-blur . haha 


tengs juniors 
for the most funniest fasilitator award
appreciate it much .
syg korang .


till next BOO bubbling



whuts?: final year student tak semestinya nak kne act cam org paling senior . no wrong if u can mix with them . nie salah satu petua awet muda. amalkan :)

8 comments:

merahitujambu said...

rindu zaman orentasi...=)

Misty melor said...

erk~ gua 1st time datang... ada air oren ?

Nazrul Izzat said...

mamphuuu?? non mamphuu..haha

iKhRam said...

sama la
super senior jugak ni

tp tak sempat nak act like super senior sebab keje banyak sgt..
lantak ko la junior.. dengan pesanan :

"Pandai-pandai la membawa diri yer..!!"

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hai abg sinior..mintak sign....

YOUsoF said...

Waah. Junior² perempuan mesti ramai yang tergoda dengan Fasi dia sorang ni... kan. hahah



Selamat maju jaya bro!

cha zainol said...

dan sekarang baru aku rasa cepat nya lima tahunberjalan. dank!

YOUsoF said...

Fuhh. Benar² busy nih.. ;D