Ikan-Ikan

Sunday, October 23, 2011

Bukaknya al-Hijab

Assalamualaikum dan Salam Seram Sedunia (3S)

salam pom da berunsur seram. siap 3S lagi. #ko ingat KLIP 3GP jea leyh gerun, ghairah, ganas? cter seram pom da boleyh buat three-three nie. seram, seriau, serik. 3S la tue kann? boleyh dikatakan sekarang hampir setiap minggu aku jarang melekat kat bilik. hampir setiap minggu penuh dengan aktiviti berpekdah. #masalah nyea berpekdah kea..? haha . itu pendapat aku. korang2 aku belom sure. think after think, so aku pom berdecide menuntun wayang.

for the first week, gegeh aku dengan coursemate, #juga blogger ter-feymess-amors abad ini menyerang times square pada hari ahad. setelah sibuk beraktiviti pada hari sabtu iaitu fieldwork di fraser hill. maseh bertenaga. cterr yang kami pilih time tue ialah al-Hijab #nie jaoh sekali ada kena mengena dengan TV al-Hijrah tue, bukan anak syarikat atau cawangannya ieye

sarapan pagi di OLD TOWN 
masing-masing order the same menu 
one for him, one for me



brown toast with kaya and butter


everybody's  favourite
of course Nasi Lemak
i tried it for the second
memang tak mengecewakan!

credit to Pak Cek Biola
terbukti skillnnya mengambil pic
#erghh pic ktowg tade, masing2 mata sembam, muka lesu, PENAT


nie tber part seram sket nie,
boleyh tahan seram gak loeh 
koet 
erghh.


bila orang dok berkepoh mengenai filem al-Hijab nie, mati2 aku ingat cter nie mcm ala2 islamik gaya Ketika Cinta Bertasbih, Ayat-Ayat Cinta. ternyata aku tertipu dek tajok berbunyi islamik, disebabkan tertengok trailernya di astro first, terus timbul kesedaran yang sebenarnya al-Hijab adalah merupakan cerita hantu terbaru. trailer siyesh gempak. membuatkan banyak hati tak sabar menonton

jalan cerita dia boleyh tahan jugak, tak terlampau stereotaip dgn cterr hantu yang penah ad kat malaysia, permulaan cerita menampilkan babak yang berlainan dengan cerita asal #part tue pomm da boleyh buat hati aku meronta, bukan maen ligat lagi orang kne rasuk tue menari ieye. so, cter sbenar dy, cukup jelas menampilkan apa sebenarnya al-Hijab( Hijab: penutup kepala bagi perempuan untuk menutup aurat, dan juga lapisan yang menutup pandangan manusia biasa terhadap dimensi berlainan). mesejnya sampai dan boleyh tahan seram, aku terjerit dua 3 kali. #bukan sebab seram, terkijot sikit ja.seram dowh bila hijab seseorang tue tbukak, haishh mntak simpang, jangan la korang memandai nak bukak hijab nie ieye? HAHA


whuts?: aku rasa paling berbaloi g wayang layan cter seram dari cerita cinta . PFTT!


till next BOO-bubbling 


bubye, PEOPLE 




4 comments:

Mohd Zakwan said...

kawan aku cakap cite ni seram gila ..
dan best !! tapi takot skit nak tengok cite seram ni..hihi
kalau 5 bintang , kau nak bagi brape bintang? hihi

Jom la singgah Blog Zakwan pulak :)

muhamad hanif said...

aku cakap cerita tu tak seram.


Sekian.



LALALALLALLALA

Rozuan Ismail said...

eyh,ada nama i .thanks uols

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhh pak cik biola kawan ko ek ikan????