Ikan-Ikan

Friday, January 27, 2012

Course vs Passion

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Tahun Baru Cina.

Semua orang buleyh tepuk tangan, tepuk kaki tapi jangan kasi hentak kepala dekat dinding. sebab alhamdullilah exam sudah habes, agak basi exam punya kisah. tapi sekarang aku baru diberi kekuatan untuk meng-update blog nih # gaya kau Gopal la kann dalam Boboi Boy tue, sekali tanjatt, sekali kau kuat. haha. Tahun Baru Cina punya raya, kita dapat cuti. macam tue jugak bila kita meriah beraya, satu Malaysia pun turut cuti. Alhamdulillah. rezeki hidup di bumi Malaysia yang pelbagai budaya dan agama nih. aku bukan main sedap mem-pomot gaya aku duta pelancongan Malaysia. tak gtuh? haha

Tinggal satu semester jea lagi dan insyallah aku bakal menamatkan degree aku. sampai tahap nie, dah terpikir2 apa nak buat, apa nak rancang untuk kehidupan seterusnya. kalau dulu, buleyh bangon lewat pagi, lima minit lagi kelas nak mula baru nak mandi. tapi insyallah lepas nie kalu berkije, awal pagi dah nak kena bangon iron baju, peningkan paperwork, due date dan sume. kalu dulu buleyh main2, gelak besau dengan kawan2. tapi skang sume akan bawak haluan masing2. jauh antara satu sama lain. sdeyh nyea la. 

Mungkin lepas nie, aku da buleyh pkirkan tentang apa sebenar mahu aku. # lagu Indonesia sgt. insyallah, perancangan itu datang dengan niat, kalau ianya ikhlas, insyallah dipermudahkan segalanya. langkah sukar jadik senang. aku cuma memasang niat. dengan sokongan kawan2, doa ibubapa, aku megharapkan keajaiban pada masa mendatang. amin .


whats?: debaran tue tandanya realiti kea..?ini yang dikatakan mahu aku. sebenarnya.

till next BOO-bubbling

bubye Peoples 


2 comments:

eszyamin said...
This comment has been removed by the author.
eszyamin said...

passion buat kita lakukan sesuatu dgn bersungguh walau kita berhadapan ujian getir,

berbanding bnda yg kita ada kelulusan tp x ada passion sgt sukar untuk kita meletakkan kerja tu ditempat teratas,,

tp aku percaya passion tu boleh di develop..just take time..inshaALLAH semoga kau berjaya kelak dlm apa jua bidang yg kau ceburi..