Ikan-Ikan

Saturday, January 7, 2012

Water Problem or Problem-Problem

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Mengulang-kaji

Eh, eh. semua orang bersemangat duduk di meja dan study gila-gila. tak kurang jugak bersimpuh gaya Datin Maimun si Pembasmi Serangan Hantu, dann mungkin juga duduk mengcangkung. #eh, ada ke, ada ke? bab cangkung isu sensitif skang. bukan isu bagaimana cara cangkung, atau cangkungan maut 60 darjah ke apa kea. tapi ini kira isu 'bila-kau-nak-buang-air,kau-dah-buang,sekali-kau-sedar-tade-air' haa.. panjang berjela kann? nie pakat kalah gerabak Key-Tee-Emm yang hanya 2-3 gerabak tue. tapi isu tadi bukan aku si pelaku nyea ieye. orang lain, orang lain. seperti biasa, sekali lagi moteph entri aku mengenai ketiadaan air. #sape tepok, aku hentak. ada berani? O.o

Masuk hari ini hari ke-4, UKM tak berair. bangun pagi kau menung, masuk tengahari kau menung lagi. sekali masuk zuhur, bukan maen kau kepoh dok mana nak mencari air nie.time suboh buleyh la kau guna air mineral, tapi kalau selalu mahu kopak dekk. gaya itik mencari air, gaya itu jugak aku praktikk semasa dalam usaha mencari air sana-sini. heyh, seribu kali malu tau, muka kau muka baby gaya bangun tidur, mata pun belum bukak luas, kau jalan sana-sini untuk mencari air. banyak mata memandang, dan kengkadang aku terasa spt ada kehadiran Paparazi sepanjang perjalanan ke fakulti berdekatan #ini cara mandi terpelajar, tak cukop kau study fak, sekali mandi aku balun.

Sepanjang tempoh jangka masa ini memang tahap menguji kesabaran aku, dengan nak study, dengan nak mencari air, belum masuk lagi time kau tak tahan nak membuang air. kena pkir 78kali untuk sanggup turun blok dan berjalan jauh untuk mencari air. student sana sini dok mengeluh mana hilangnya air. kena ingat ini minggu exam, air itu penting. bukan minggu kau terlibat dalam Cabaran Marilah tak Mandi #imaginasi aku bapak menggunung. pfft. ini sebetuinya menduga, segalanya berhikmah. dan semoga Allah membalas pengorbanan ini. amin .


2 kali lagi kasi amaran,
tapi kalau lepas nie buat jugak
tamo kawan! huh. 


whats?: dari 1st year mula masuk belajar, sampai la skang, masalah air nie da lama. 

till next BOO bubbling

bubye Peoples 

5 comments:

Rozuan Ismail said...

kejap ada kejap tak de.tapi isimpati dgn u yg x de langsong.sabar je lah ok

El-Janna said...

susahnya takda air.. ish2 mandi ke tak ni?? hohoh

iKhRam said...

hahhaa
eii bucuk !!

p/s - jangan kata baju kita sama pis..

najwa aminah abas said...

ala, pe susah, beli la wet tisu yang wangi tu. takde orang tau punye.

eszyamin said...

aiyyyooo..boleh lemas hdup xde air nih..susah sgt..