Ikan-Ikan

Monday, May 7, 2012

Berpantang Larang

Alhamdulillah. Kesibukan makin berkurangan. Sekali lagi konpem entri aku nie, makin kuat bau sibuk. Haha. Selepas present hasil untuk thesis minggu lepas, sudah sedikit buleyh pelan2 bernafas. Kalau sebelum nie bukan main susah nak bernafas, sampai bertarung nyawa mengembangkan lubang hidung, Sekarang mungkin aku mula merelakan otot2 hidung nie mengendur, dan opkoss lubang hidung nie mula mengecil. Soal hidung nie mungkin sensitif, dan menggelikan. Tapi ini semua realiti, bukan main2 punya. Haha.

Lama tak berhapdet belog nie, rindukan belog. Aku ambik masa seketika untuk bersama dengan belog nie. Bagi lelaki, belog buleyh diumpamakan sebagai awek, or Mrs. Wifey. Nampak sangat aku nie forever alone. Tak berawek, single bukan soal tak laku, atau tak hensem. Tapi soal masa, dalam mencari yang terbaik, memenuhi  citarasa hati. Walaweyh, belum cukop umur, aku sudah bicara cinta. Hentikan! Ini soal novel yang baru aku baca, dan aku nak share. Senyum!
Nie dia, Tabu atau pantang larang

Sebelum ini aku penah baca novel lain dari publication yg sama, Kelabu. Disebabkan best tak hingat, aku beli novel nie pulak, dari publication yang sama, tapi penulis lain. But still, sama best. Bahasa ringkas, Bahasa pasar, cover depan pun cantik. Hati mana tak tertarik, betul tak? Sekali lagi, bahasa aku mengalahkan KOMSAS tingkatan 4, 5 dolu2. Maafkan saya!

Best!
Basically, Novel nie mengisahkan kehidupan rutin harian seorang gadis plus-sized, yang duduk jauh daripada keluarga dia yang ada kat kampung. Kehidupan dia sebagai operator kat sebuah agensi kad kredit. Lebih banyak menceritakan tentang kisah cinta dia dengan lelaki berkulit hitam, lelaki misteri yang selalu menghubungi dia, musuh dan kawan baik. Nak cter panjang, macam tak best. Senang korang pegi beli, baca sendiri. Kodokut den nie haa!

Dapatkan di kedai buku berhampiran.
Bukan main semangat aku kasi iklan.
Baek punya pomot. Haha


Whats?: Takde awek, tak semestinya hidup ini buhsan. Maaf pada yang sedia ada berkapel :)

8 comments:

kura said...

teringin nak baca novel macam ni. tp apakan daya, bila nk beli je, mesti duit nan hado. sobs!

Rozuan Ismail said...

nanti nak pinjam.tak yah lah, gift as my birthday

eszyamin said...

sonok tgk orang suka mmbaca ni..aku pon jenis suka mmbaca lagi2 bila cover buku tu cantik cmni..tp nak tahu x..aku akn tangguh bacaan selepas 2 helai saja dr halaman itu aku bc..sungguh sadiss hidup aku..ngeeee

ikan said...

kura: kumpol sikit2, sehari seringgit. nanti cukop leyh beli. Hehe.

ikan said...

Rozuan: Buleyh. :)

ikan said...

eszyamin: kalau nak ikutkan aku pun bukan kaki buku. buku pelajaran pun aku tolak tepi. Entah, kadang2 mungkin jalan cter dy best koet. :)

AAINA said...

aku baca novel sama. i mean from the same publication, tajuk dia bisik. pun boleh tahan hebat. jom tukar novel. aku bagi kau pinjam aku punya novel. amacam?

Lagenda said...

Setuju. Hidup x berkapel x bermakna hidup tak sempurna kan?

Btw, slamat berkenalan. Mak dtg dr blog si Wan kring2 ( Rozuan Ismail )