Ikan-Ikan

Friday, May 11, 2012

Genap 22 Tahun

Alhamdulillah, Allah bagi kesempatan kepada aku untuk bangun, dan terus hidup pada hari ini, 11Mei. 11Mei opkoss bukan hari cupcake sedunia, atau bukan jugak hari rasmi pemakaian batik bagi seluruh sekolah kerajaan. Tapi tarikh ini tarikh keramat bagi aku. Aku dilahirkan pada tarikh 11Mei. Yeay! Tepuk ramai-ramai. Dann hari nie genap aku berusia 22tahun. Ieye, aku tahu. Cukop umur untuk masuk memasuk minang anak dara orang, atau terlebih umur untuk menonton tayangan wayang berunsur seram, ganas, thriller, crime scene dan 'aksi' orang dewasa. Eh? maafkan saya. Hehe.

Kata orang, yela, takkan hamster pulak kan?. Age is just a number. Aku setuju beratus-ratus percent dengan statement nih. Takde perbezaan ketara, tetap sama. Kalau sebelum ini aku jenis kuat gelak, sama jugak skang, wlupomm sedikit tua, tetap kuat gelak jugak. Kadang aku sendiri termenung di tepi jendela, bila la sumpahan magik ini akan berakhir, dan aku dengan automatiknya bertukar jadik matang. Pergh! epic fairytale fiction weyh. Jangan mimpi la ikan woi.

Yeay, 22 tahun.
Tetap sama sweet dengan Liyana Jasmay.

Setakat sekarang, benda paling yang boleh aku syukuri tentulah nikmat hidup, kesihatan, dipanjangkan umur, pelajaran, dan paling aku syukuri ialah insan2 terdekat dalam hidup aku. Alhamdullillah, Allah kurniakan Emak dan Ayah, Adik2, Kawan2. Mereka selalu bersama aku. Baik susah, senang, suka duka, Allah selalu tetapkan hati mereka untuk berada bersama aku. Doa dan kebahagiaan2 dari Emak, Ayah dan adik2. Kegembiraan berkongsi cerita, berkongsi kesusahan, enjoy2 bersama kawan2. Cukop kuat untuk aku jadikkan alasan kenapa mesti aku perlu bersyukur sebab Allah terus hidupkan aku sampai sekarang. Aku sayangkan dorang. Dann pasti jugak dan semestinya aku sayangkan kawan2 belog aku nie jugak. Terima kasih semua :)

Korean look tak penah lekang dari muka aku.
Maaf, kurang sedia time nih.

Ouh ieye, Harapan aku kehidupan masa datang, Insyallah dikurniakan kerjaya yang baik, diberi kesempatan membalas jasa keluarga, mencapai cita2 aku dan opkoss tentunya menjadik makin hensem, dan hensem lagi. Harapan tue biar tinggi, so, maksudnya lagi tinggi usaha kita nak mencapainya. Insyallah.

Whats?: Entri kali nie bukan main berjela, setahun sekali. bukan senang. :) Tengs pada yang wish juga terus mendoakan saya. Semoga Allah juga merahmati korang. Amin.

10 comments:

kura said...

hahha. selamat 22!
moga makin hensem dan hensemmm. hahha

Zamri A. said...

hepi b'day! =)

Zac Rega said...

makin hensem. dah tua abg saya nih hah. hahaha. happy birthday abg :') smoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan diberkati Allah. Amin!

mizzbutterfly said...

again..happy bufday my future fashion designer..acceehhhh

Ryu on ahsfantasy24.com said...

Happy birthday,
semoga tercapai hajat yang diimpikan :)

amir aizat said...

HB ! :)

Nick Matt Yiew said...

Hepy belated bufday weyh...sorry lambat wish...ak doakan semoga kau berjaya in everything what you're doing...hepy2 sokmo okeyh?hehe

Munirah Shamsudin said...

oh, happy belated. heh heh. 22. den baru 14. bila nak 22 ni hah?!!!!!

cis.

meFaez said...

slmt hr lahir!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

eh sme umur laa kte...