Ikan-Ikan

Wednesday, August 1, 2012

Mickey Madness

Hari ini tak bangun sahur. Rasa nak berlari bangun tido ke sungai berdekatan dan beraksi renang berirama ala2 Gloria dalam Madagascar. Tuhh dia, angan-angan punya tinggi. Tak cukop tinggi, siap capai kerusi kayu nak kasi sampai. Fuhh! Maaf. Skang mungkin sedikit sibuk mengalahkan wakil rakyat memenuhi undangan majlis berbuka puasa. Kampung mana, daerah mana? Tak menang tangan. Yeap! sibuk berprektikel, dengan kenkangan takde bekalan internet kat tempat kije. Kena berkorban sikit. Hari-hari yang dilalui membuhsankan. Tapi apa buleyh buat, duduk sila, dan sabar berpuasa. Senyum simpul kasih besau-besau!

Rindu sama kawan kolej, juniors, and also the most opkoss KL! Totally different been in another place when you are getting used with such the metropolitan KL. Rindu MidValley, Sg. Wang. Ini bukan tempat rekreasi, atau tempat tersebarnya gosip2 liar artis. Tapi tempat hang-out dengan kawan2. Kejar LRT, berhimpit dalam Komuter. Kenangan semua tuh. Hope, nanti buleyh memulakan kerjaya di sana nanti. Insyallah amin :)  Sebelom cabut, angkat kaki kiri keluar KL, sempat jenguk, cuci kaki kat Mid. Bekesempatan ronda-ronda pusing. And guess what? Mickey in da house. Whu can resist? Ergh! NO!


Siapa mampu menolak kecomelan si Mickey ini? dan serba sedikit tarikan gaya lakonannya. Susah nak kata Tidak! sebab dari zaman kecik sehingga besau tong dram sihat ini dah memang terbiasa dengan Mickey Mouse ini. Aku salah seorang peminatnya. Senyum! Tapi kalau Mak Cik Kamariah konpem belum ditanya, dia geleng dulu. Katanya dia gelikan tikus. Ouch! ouch! Saya geli tikus. Haha. Ingatkan nak pergi tengok pameran pet. Tapi belom sempat ke dalam, kawan aku dah jerit takut nak masuk. So jalan2 la kat luar tuh. Tertengok exhibiton mickey nih!


Favoritos!


Yang nih by F.O.S. 

Banyak lagi pic, Ohsem tengok satu-satu Mickey nih. Apatah lagi dapat pegang. Heyh! Dun Touch! Go away.


Whats?: rindu semua orang.

5 comments:

LELAKI INI said...

arggg!
meriahnya mickey mouse

zainatul abu bakar said...

mickey alwayss comelss, hehe :)

amir aizat said...

comel2 kan, hehe

Azham Vsvc said...

yeay! Samalah sy pon rindu Mid Valley si kedai runcit kat area Bangsar/Lembah Pantai tu hehe.....

dulu masa foundation susah beno nak cari kedai runcit, last2 senior ckp kedia runcit kt situ adalah di Mid Valley ahahha

Yousof said...

Sikit sangat kau upload gambar, tak puas nak belek muka tikus comel ni! ;D


Captain Mickey Mouse satu please.. heheh