Ikan-Ikan

Wednesday, January 16, 2013

Selamat Tahun Baru 2013

Assalamualaikum W.B.T & Salam Sejahtera semua.

Happy-happy New Year 2013! Yeay! Lari-lari anak kuda, terlompat-lompat seronok tengok bunga api tepat jam 12 malam. Terpaku, taksub aku tengok cahaya warna-warni. Pekik lolong jerit Happy New Year! Happy New Year! lagi. Ahh! sangat lame, sangat culture. Tak payah nak jerit, melompat-lompat lagi. Cukop sekadar sorak-sorak, rasa seronok dalam hati. Allah S.W.T panjangkan umur aku dengan orang kesayangan aku untuk merasa tahun baru Masihi.

Masuk tahun baru je, terus aku teringat azam tahun-tahun lepas, dalam list panjang lebar, satu, dua atau takde langsung satu dari azam tuh akan tercapai. Kalau tercapai, Alhamdulillah. Kalau tak tercapai tuh, slow-slow sorok simpan belakang gerobok. Malu dengan diri-sendiri. Mungkin belom ada rezeki lagi,nak kena usaha lebih, Insyallah azam-azam itu akan tercapai. Alahai bila tuh bila? 

Bagi aku, azam tuh kalau tak tercapai tahun-tahun lepas, boleyh kasi angkut bawak masuk tahun baru pulak. Usaha pulak nak kena berlebih-lebihan sikit to make sure all of that turn into a reality! Banyakkan pikir, berdoa. Pikirkan azam yang boleh bawak kebaikan kat diri kita dan orang lain jugak. Insyallah, Amin.

Tahun 2013 ini permulaan yang baik bagi aku mungkin. Aku didatangkan dengan kawan-kawan baru yang superb-deduperb hebat belaka! Who can resist to have such so many incredible peoples around? Shout why not? Yes! Yes! Yes! Hahaha. Gelak sampai terkuar tengkorak, dengan gusi gigi masing-masing. Takmo kalah dengan nganjingan, lawak bodoh masing-masing. Tapi itu yang paling menyeronokkan. That's make us different with others! So how?

Gigi takde, ganti dengan tanda nama. 
Tuh belakang tuh, dua, tiga nama busybody.

Tahun lepas, aku jugak dah 
bergelar graduan. Ambik, siap ber-gangnam lagi!

Nih latest projek aku dengan kawan aku.
Alhamdulillah :)

Selamat Tahun Baru semua, dan Follower jugak!

Whats?: Azam sendiri patut simpan sorang-sorang. Segan nak share.

1 comment:

Nick Matt Yiew said...

boleh tak perasan ko ada update blog,haha...happy new year hapih