Ikan-Ikan

Thursday, May 5, 2011

in relationship with MUNNA

sibuk.
beberapa hari ini
sibuk memilih.
melakukan beberapa survey atau kaji pandang ..
belek, angkat letak, usik2
dan sedikit perangkaan perbelanjaan ..
yang mana ekh menjadi pilihan kalbu:

yang nie?

source:


pilihan pertama 

erghh.. yang nie?


pilihan kedua: teddy bear coloured 

okie tak yang nie:


pilihan ketiga

or yang nie?


pilihan terakhir : aishh nie kutu mesti ckop suka, pot baik punya

ternyata perlukan persetujuan si bakal rummate 
aku selalu cakap : " aishh, tak sabor rasa nya nak bela MUNNA nie. "
bakal rummate: " MUNNA? guinea pig arr tue .. haa tade2.. busuk arr"

aku salu kepoh kat kawan lain: " xsabar ase nak bela MUNNA "
si bakal rummate: " MUNNA itu imaginasi jea.jgn pcaye. tade2. tak boleyh" *punya la dgki kan?

yang pasti si bakal rummate ase tergugat sebab MUNNA bakal tidur atas katil dia .. haha sowie harith

sape MUNNA?
makcik kafe ka? abg cleaner ka? senior ka?
MUNNA ialah nama pilihan yang aku ase seswai utk next pet aku 
opkos its a guinea pig
mula tertarik dgn kebesau-an dan kegemokan cik MUNNA ..

da lama tak mencurah kasih sayang pada binatang 
last hermit sume mati, so now its turn for MUNNA .. maaf bakal rummate ..
MUNNA janji MUNNA akan behave 
nanak pee merata, bersih selain wangi harum dalam menambat hati si bakal rummate aku 

kan MUNNA

tapi baek punya survey besau nie sgkar yang owg kdai tue suggest kat aku 


mak aihh ..
punya bapak besau sangkaq dia .
mana cek nak taruh nie 
bilik sekangkang kera
*sebijik camni sangkaq dia suruh cek beli

sememangnya  kita tidak boleh menghalang tumbesaran di MUNNA 
MUNNA akan membesar secara fitrahnya ..
maka kenalah membeli sengkaq sebesau tue ..
mampu kea ..?

sekali lagi, maaf bakal rummate ..
da abesh kemaruk da nie. punya malam tak senang tdoe dok mimpi MUNNA.
bakal beli .. insyallah akan sayang MUNNA dan bakal rummate ..

source:


MUNNA gedek-gedek lari 
bakal rummate kejar ..

MUNNA nie masih aku belum beli 
sebab memikirkan sebab-musabab yang paling logik 
nak pikat hati bakal rummate 
ingat? selagi rummate xkasi, jgn beli haha..

whuts?: ternyata aku sudah kemaruk sama guinea pig @ MUNNA .. aishh .. come to papa MUNNA 

till next BOO-bubbling
bubye



5 comments:

Rozuan Ismail said...

comel seyh MUNNA ni pakai baju.serius i nak pelihara binatang.suka.huhu

NyetNyet said...

eyy ! comeyyy gileeeeeee !! siyesss. nakk gak ! :)

ikan said...

rozuan: munna nie lom i bela ag .. but munna nie nme cdgn utk dy nanti .. huhu .. insyallah

nyetnyet: comeyh kan ..? bli la sekor

RUZZEZANIE said...

munna?? sweet gle nama dia..cm cik bebel sweetnyer..hahaha..

dah beli belum?pki baju denesor lg..cute!!!!!

fyna said...

alololo....tomeynye....