Ikan-Ikan

Friday, August 12, 2011

Kartun yang Buat Aku Menangis

Assalamualaikum . Selamat Hari Minggu .

besh kan ..? hujung minggu merupakan hari2 untuk bermalas-malasan seMalaysia . masa nie banyak digunakan untuk sendiri atau berbakti seketika untuk ibu bapa . tak kurang jugak kuar berekreasi spt kuar mendaki gunung menjejaki beruang kutub, atau mencairkan coklat utk dibuat Almond London . #raya nak dekat kan ..?

tapi itu orang dan bukannya aku . aku lain dari yang lain . bagi aku hujung minggu tue da kre macam masa emas .

sebab apa? sebab aku boleyh layan kartun best . Ben10, Ultraman , Masked Rider . cakap jea . sume aku layan okie . kartun tak mengenal umur, apa lagi saiz badan . No Discrimination! It suits Everybody People ! #haha . ala2 laungan keamanan dunia plak .

ntah . agak nyea budaya idop dr tecit koet . msok jea ujung minggu bgun awal2 pg tros terpacak depan tv sebab nak tggu cter kartun . da tow channel mana mnjadi pilihan hati nie . Cth, NTV7 stat kartun kui 7 .

kdg2 aku terOBER excited lbeyh mengalahkan adik aku yg tecitt . tapi peduli apa kan ..? hidop mesti diteruskan . HAHA

tapi satu jenis kartun yang paling buat aku rasa macam nak leleh air mata nie . aku rasa mcm apa jea kalau tengok kartun jenis cmnie . ape kebenda punya jnis. mana asal usul aku tatau . tapi kartun apa?

meyh aku share:


SOURCE:


Dora The Explorer 


Blue Clues 

nie la antara kartun yang leyh uat aku kena serang gaut terlampau . jenis kartun yang cari2 barang nie . p ukan aku layan keyh? adik aku . ukan maen dia melompat2 melayan kerenah kartun dlm cter nie . siap bersorak lagi. heyh! ko ukan nyea ada dlm cter tue pom . ko depan tv kt alam nyata . tak perlu la nak oberr nie .

haha . aku memang leyh nangis layan cter cmnie . bnde2 ilang pastu sibuk nak kasi cari . siap dgn klu ag, peta la . pastu sibuk2 lak dia nk tnye " anda nampak benda tue? " SICK !! 

hadoi . kne kuatkan iman tetap pendirian . tape la kan? sesekali beralah dengan adik . aku bukannya abg yg kejam pom . yang excited tue adik aku, tapi bukan aku weyh .

haha .

nie versi aku . 

mesti klako kalu dowg uat kartun cmnie 
yang ala2 kampung ..?
perghh!! 



till next BOO bubbling 



whuts?: tolong, korang jgn sesekali terpengaruh dgn pujok rayu kartun cmni . aishh . bahaya2 . 




4 comments:

Nazrul Izzat said...

tawu tak per..dlu time abes spm laa tpaksa tgok katun ni sbb da tak de cite len...huuu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sape nampk KERENGGA HITAM...yeaaaa!!!!!! dia disini.....

iKhRam said...

suka jugak kartun dora the explore tapi kene tukar dalam versi b. melayu la.. hahaha

Edy Fee said...

minat betul kat dora\
siap jawab agy
haha blue clues sama konsep.hehe