Ikan-Ikan

Wednesday, August 10, 2011

Who Cares?

bila engkau dikutuk orang, tak bermakna engkau orang paling tak guna atas muka bumi ini .
bila orang tak suka apa yang ko buat, biarkan . bukan dorang buat pom bnde tue . usaha ko, peluh ko, tenaga ko, ada ke ko pnjam lemak dowang buat tenaga ? tade kann ..? #tindakan ini sangat murah, lemak yang sedia ada pom nak kasi buang SIGH!!

dlu tak camnie . tapi skang makin menjadi2 . tak pernah melihat kesenangan orang lain . yang dia tau dy nak kasi hempok laju2, kasi orang yg senang tue mati. senang abes cter

tapi spe cakap abesh, lpas jea ko hempok tue, aku berani jamin. polis berpusu datang umah tangkap ko .
pastu silap2 ko boleyh kne hukum gantung . MAHU? 

setiap orang dikurniakan rezeki lbeyh, tapi tak bermakna yang kurang rezekinya tue taleyh nak jadik lbeyh . pokok pangkal nyea atas usaha . kalau usaha ko setakat macam dok umah, layan majalah mangga. ko dapat mangga je la . cerr ko baca majalah laen , epal ke, buah zaitun ke, buah pala kea . baru internasional kn ...?

u live on ur own, not by other's words. kata2 orang blom tentu leyh buat ko tambah berat badan atau membesar 2 3 kali ganda . buat ko meringkuk ke-tensenan lagi ad loeh . senang kata, klu mcm ko amik berat kata2 orang, bnde cmnie leyh buat ko kasi hentak kepala kat dinding laju2 .ingat! susu lembu tue lagi berkhasiat dari kutukan orang . HUH !!

klu berkaitan gosip, kontroversi, cter buruk bawaan si mereka yang dengki nie, better ko order baju besi ala Power Rangers . bukan apa, senang ko nak tepis .tepis, tepis dan tepis . HAMEKOW! . cukup ko knal diri ko, dan apa yang ko buat. orang berhak hukum ko, tapi tak bermakna ko pom nak kena hukum diri ko sama . tak adil .memang dia boleyh rasa hebat atau bertepuk tangan atas kejatuhan ko. tapi tak bermakna dia tue taleyh nak jtoh gedebuk gaya nangka tlbeyh masak jatuh . evenn mungkin dia lagi sakit . tak ingat .

camtue la kiranya . beberapa TIPS yg boleh aku SHARE bila ko terlampau mengambil berat kata2 orang daripada ambil berat tentang diri ko sendiri . tapi sebaiknya, memaafkan kesalahan orang itu adalah sifat terpuji. When you choose SILENT, doesnt make u become another LOOSER, but its mean u GRAB  VICTORY in your LIFE . chaiyokk !!


sesekali meyh cuba dgr lagu nie 
bermotivasi sgt . 
haha 


till next BOO bubbling .


whuts?: nasihat orang bukan main, diri sendiri pom blom tentu btoi . 




8 comments:

mizmarmalade said...

Aiyoh.. entry anda penuh dgn perasaan... mcm2 perasaan ade yer.. heee! Nice ~ btw, dropping by here sambil follow... Salam perkenalan ^_*

muhamad hanif said...

manusia memang ramai yang berhati sebusuk bangkai,


Err,


mungkin lagi busuk..


entahla.

hyz said...

tanamkan sifat pemaaf dalam diri... walaupun sentiasa disakiti.. =)

iKhRam said...

sabar k?
kadang2 kita kene kuat utk hadapi semua persepsi orang ramai..

mana yang baik kita ambil
mana yang tak baik, kita abaikan

who cares.. hahaha

L said...

anda pemaarah ker?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html#comments

cik pha said...

sabar jelah yer :) biaselah tu manusia..kalu semua baik.dunia ni tak meriah pulak heee.kena gak ade y jenis macm ni,y leh wat ati kita menanah..sebb diorang akan ajr kita erti sabar

Abe Goreng said...

Sbr byk2 k. Take ur tyme. :D

Watak Kartun Di zombi Kg.Pisang Kan!!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nk x klu aku hempuk????hahaha...