Ikan-Ikan

Sunday, February 12, 2012

Kisah Hati

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera.

Rindu teramat rasa untuk selalu berblogging. updet banyak kali, tak putus dengan idea. untuk berkongsi cerita dengan followers atau teman. tapi hakikatnya aku bukan selebriti terkenal, jauh sekali retis. idea aku kengkadang terhad, sampai satu tahap naek blurr memikirkan idea terbaek untuk menghasilkan update yang besh. tue la, aku jadik tersangat-sangat rindu untuk kembali berblog. just like before.

Yeap, all the time. Its a quite bored for me. again, masalah jiwa dan perasaan. kengkadang buleyh bikin aku jadik give up, menyalahkan diri sendiri atas ketidaksempurnaan diri. aku tahu itu salah. aku cuba jadik yg terbaek, dalam semua benda. tapi hasilnya tetap tidak yang seperti diharapkan. aku tak paham. ini masalah dalaman aku. bila diberikan harapan, dijanjikan dengan kebaikan. aku mula menaruh harapan. tak kira dalam perhubungan, persahabatan dan sebagainya. ini masalah orang, atau masalah aku. tetap aku rasa diri aku yang bersalah. pernah aku cuba untuk berubah, berhenti pikir pasal orang lain, dan mula memikirkan tentang diri sendiri. tapi kerap kali gagal. tapi kali ini aku pasti. aku sudah puas berkorban hati dan perasaan terhadap orang lain.

Ternyata ini masa sukar aku. aku belum sekuat mereka. mereka mempunyai segalanya. jauh nak dibandingkan dengan diri aku. aku akan terus cuba, cuba dan cuba. biar ambil masa, tapi ini kehendak aku. aku bukan nak berniat untuk berubah menjadi jahat, atau mementingkan diri. tapi kali ini, aku minta masa untuk diri aku, sekurang2nya aku tak rasa penyesalan di sebuah pengakhiran bagi sebuah kehidupan. kini, aku mula bersedia, melepaskan mereka dari ingatan aku. dann aku berjanji aku takkan membebani sesiapa. maafkan aku. terima kasih atas segala kenangan. doakan yang terbaik bagi aku. 


4 comments:

eszyamin said...

macam sama saja keadaan kita ni..semoga kita berdua tabah hadapi bnda2 cmnih

Rozuan Ismail said...

amboi, tajuk entry so-alyah.huhu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhhhh KISAH HATI nye laa hai ko ikan..relax laaa depa sume syg kan ko...ko jeee rasa pelik2 ni..

Sandra Azwan said...

Hello En.Ikan...thank you!;-)